Reţeta ciupercilor preparate la cuptor cu sos de unt şi usturoi se adresează, aşa cum susţine şi autoarea ei, maestrul bucătar Delia Smith, acelor persoane care adoră melcii copţi în sos de unt cu usturoi, dar care nu pot să mănânce melcii din tavă, relatează dailymail.co.uk.
Ingrediente:
450 de grame de ciuperci
2-3 căţei de usturoi zdrobit
175 de grame de unt, la temperatura camerei
1-2 linguri de pătrunjel proaspăt tocat
1 lingură de suc de lămâie
sare şi piper negru proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Încălziţi cuptorul la temperatura de 220 de grade Celsius.
Începeţi prin a pregăti ciupercile, prin simpla lor ştergere cu o hârtie de bucătărie, apoi scoateţi-le cozile, fără însă a le arunca la gunoi.
Într-un vas mic, amestecaţi usturoiul zdrobit cu untul şi adăugaţi pătrunjelul şi sucul de lămâie.
Presăraţi în acest amestec sare şi piper negru măcinat.
Aranjaţi într-o tavă pălăriile ciupercilor cu partea curbată în jos, într-o tavă, adăugând printre ele şi cozile ciupercilor.
Umpleţi fiecare pălărie de ciupercă cu sos de unt cu usturoi şi împrăştiaţi restul amestecului deasupra cozilor de ciupercă din tavă.
Introduceţi tava pe raftul cel mai de sus din cuptorul preîncălzit şi coaceţi timp de 10-15 minute, până când untul se va răspândi în tavă iar ciupercile vor căpăta un aspect uşor rumenit.
Preparatul se serveşte imediat, împreună cu bucăţi de pâine crocantă care au capacitatea de absorbi perfect sosul de unt cu usturoi.