Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 mar 2010 - Anul XV, nr. 50 (4341)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Jurnalul unui Bursier în SUA

Despre femei puternice

Mi-am promis să nu mai scriu despre oameni politici sau cum se vede România în știri de aici de departe. Nu este treaba mea și probabil risc să fiu doar un alt guraliv care se bagă în ceva ce nu-l privește.

Am urmărit, totuși, acum câteva minute o emisiune pe internet care mă face să pun pe hârtia virtuală câteva gânduri. Invitata emisiunii a fost doamna Monica Macovei.

Este părerea mea sinceră că oamenii nu pot minți cu adevărat. Am auzit odată un politician spunând despre un om dintr-un alt partid că a câștigat alegerile locale fiindcă a mințit mai bine decât alții. Poate că așa e. Dar viața nu se termină a doua zi, iar omul acela va da de ochii bătrânei de la colțsau ai șoferilor de pe stradă. Oamenii nu pot cu adevărat minți fiindcă poveștile pe care le inventează, crezându-se cu adevărat inteligenți, trebuie să fie atât de credibile încât să rivalizeze realitatea. Nici un politician român nu a ajuns la performanța aceasta. În câți oameni publici, dragi cititori, aveți completă, definitivă, necondiționată încredere?

Vreți să recunoașteți un om care nu minte? E un om relaxat. Relaxarea vine din faptul că are opțiuni. El sau ea sunt oameni căutați, nu ei sunt cei care caută. Un profesionist într-un domeniu nu caută disperat să intre în jocuri de culise pentru încă un dram de putere. Oamenii care nu au nevoie să mintă sunt puternici deja prin caracterul pe care îl au. De aceea vă vor spune întotdeauna adevărul în față, fiindcă nu le pasă dacă le dați votul sau nu. Adevărul le e mai aproape de suflet decât o funcție între oameni incompetenți sau murdari.

Monica Macovei mi-a dat întotdeauna senzația omului profesionist, relaxat, cu un discurs coerent și curat. Ea nu are nevoie de politică, își poate duce singură existența oriunde pe glob ca specialist în justiție și luptă anti-corupție. Discursul unui astfel de om, care nu este parvenit, este ca un medicament, cred, pentru orice cetățean cu o minte sănătoasă, ce încă mai vrea să vadă o altfel de Românie.

La ultimele alegeri Monica Macovei a fost folosită deștept. A apărut pe afișe alături de alții pentru a acumula voturi, apoi a fost trimisă la Bruxelles, care este la câteva ore bune de București.

Personal, peste cinci ani de zile mi-ar plăcea enorm să o văd pe această Doamnă candidând la Președinția României. Iar dacă nu va fi susținută de vreun partid (și sunt absolut sigur că nu se va întâmpla asta), sper, ca tânăr român, că va avea puterea să candideze singură. Rezultatul alegerilor și susținerea pe care o va găsi în oamenii de rând îi va speria pe mulți dintre cei care își trăiesc viața închiși în lumea obscură a funcțiilor nemeritate. Cum ar fi ca după atâția ani sub conducerea dezamăgitoare a masculilor alfa din politica românească, salvarea tinerei derutate România să vină de la o femeie puternică?

Conform unui sondaj CURS din 2008, peste 1,2 milioane de femei cad anual victime violenței domestice în România. E martie.

Ovidiu COCIERU
Bursier Fulbright

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Despre femei puternice.
 Vizualizări articol: 613 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Despre femei puternice5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei