Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 feb 2010 - Anul XV, nr. 40 (4331)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bebeluşii devin bilingvi încă din stadiul intrauterin

Bebeluşii care se dezvoltă într-un mediu bilingv învaţă să facă diferenţa dintre cele două limbi încă din stadiul intrauterin, potrivit unui studiu publicat recent în revista americană Psychological Science, informează AFP.
Cercetătorii din domeniul psihologiei de la Universitatea British Columbia din Canada şi un cercetător din partea Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (ECDE), cu sediul în Franţa, au studiat două grupuri de nou-născuţi.
În primul grup, bebeluşii au auzit vorbindu-se în jurul lor doar limba engleză, încă din stadiul intrauterin, în timp ce bebeluşii din al doilea grup au auzit în acelaşi timp vorbindu-se limbile engleză şi tagalog, vorbită în Filipine.
Pentru a determina preferinţa bebeluşilor pentru una dintre limbi, cercetătorii au studiat reflexul de sucţiune al acestora, care, atunci când devine mai puternic, semnifică un interes mai mare al bebeluşului pentru un anumit stimul.
În cadrul primului test, bebeluşii au ascultat timp de 10 minute discursuri alternând la fiecare minut între engleză şi tagalog. Bebeluşii care au ascultat doar cuvinte în limba engleză înainte de naştere "prezentau un reflex de sucţiune mai puternic" atunci când se vorbea în engleză în jurul lor, comparativ cu momentele în care se vorbea în limba tagalog. Cei care au auzit ambele limbi înainte de a se naşte nu au manifestat nici o preferinţă.
Un alt experiment a constat în a le vorbi bebeluşilor într-o anumită limbă până când ei nu mai manifestă nici un interes faţă de aceasta. O altă persoană intervine la un moment dat, pentru a le vorbi fie în aceeaşi limbă, fie în alta.
Cercetătorii au constatat că reflexul de sucţiune se intensifică doar atunci când bebeluşii aud a doua persoană exprimându-se în altă limbă.
"Acest test ne face să credem că bebeluşii bilingvi, ca şi cei care nu sunt bilingvi, sunt capabili să facă diferenţa între două limbi străine", au scris autorii acestui studiu, care consideră că există un anumit mecanism, funcţional chiar din primele momente de viaţă, care îi ajută pe bebeluşii bilingvi să nu confunde cele două limbaje - condiţie esenţială pentru a deveni bilingv.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bebeluşii devin bilingvi încă din stadiul intrauterin .
 Vizualizări articol: 761 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Bebeluşii devin bilingvi încă din stadiul intrauterin5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei