Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 feb 2010 - Anul XV, nr. 33 (4324)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Aproximativ 50% din tinerii europeni difuzează pe internet informaţii cu caracter personal

Aproximativ 50% din tinerii europeni difuzează pe internet informaţii cu caracter personal care riscă să rămână permanent online şi să fie vizualizate de oricine, se arată într-un studiu realizat la nivelul Uniunii Europene şi dat publicităţii ieri, cu ocazia Zilei pentru un internet mai sigur.
Potrivit site-ului Comisiei Europene, Comisia şi-a exprimat satisfacţia în legătură cu măsurile de asigurare a protecţiei copiilor, care utilizează site-urile de socializare în reţea, luate de cele 20 de companii ce au aderat anul trecut la "Principiile pentru reţele de socializare mai sigure".
Majoritatea acestor companii le-au acordat minorilor posibilitatea de a se proteja împotriva riscurilor existente online prin facilitarea operaţiunilor de modificare a setărilor de confidenţialitate, blocarea accesului anumitor utilizatori sau ştergerea comentariilor şi a conţinuturilor nedorite. Cu toate acestea, Comisia afirmă că mai sunt multe de făcut pentru a se asigura protecţia online a copiilor. Mai puţin de jumătate din companiile care gestionează reţele de socializare (40%) întocmesc profiluri ale utilizatorilor sub 18 ani care să fie vizibile, în mod implicit, doar de prietenii acestora şi numai o treime dintre acestea au dat curs solicitărilor de ajutor din partea utilizatorilor.
"Dacă dorim ca minorii să gândească bine înainte de a publica informaţii online, companiile care gestionează reţelele de socializare trebuie să afişeze informaţii corecte, într-un limbaj adecvat. Anul trecut, Comisia Europeană a cerut cu insistenţă companiilor să acţioneze în acest sens şi, spre satisfacţia noastră, multe dintre ele au ţinut seamă de această solicitare", a declarat Viviane Reding, Comisarul UE pentru Societate Informaţională şi Media.
"Sper, însă, ca toate companiile să ia măsuri suplimentare. Profilurile minorilor trebuie să fie confidenţiale, în mod implicit, iar întrebările sau raportările privind abuzurile trebuie să primească răspunsuri rapide şi adecvate. Internetul reprezintă un instrument vital pentru copiii noştri şi este de datoria noastră, a tuturor, să îl facem mai sigur", a mai spus ea.
Ziua pentru un internet mai sigur este sprijinită de Programul pentru un internet mai sigur al Comisiei Europene şi a fost organizată de INSAFE în fiecare an, începând cu 2004, rezultând în acţiuni ce s-au desfăşurat în peste 60 de ţări din Europa şi din lume.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproximativ 50% din tinerii europeni difuzează pe internet informaţii cu caracter personal.
 Vizualizări articol: 410 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproximativ 50% din tinerii europeni difuzează pe internet informaţii cu caracter personal0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei