Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 feb 2010 - Anul XV, nr. 28 (4319)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

O prezentatoare concediată a dat în judecată BBC pentru discriminare pe criterii de vârstă

Miriam O'Reilly, care are 52 de ani şi a fost concediată în cadrul unei reforme la BBC1, a dat în judecată radiodifuzorul britanic, pe care îl acuză de discriminare pe criterii de vârstă, informează Express.co.uk.
Acţiunea iniţiată în justiţie de O'Reilly este prima de acest gen care are ca ţintă BBC.
Fosta prezentatoare a emisiunii "Countryfile" susţine că discriminarea pe criterii de vârstă şi sex constituie "o epidemie" în cadrul BBC şi că femeile care lucrează în cadrul corporaţiei nu vor să vorbească despre asta pentru a nu-şi periclita cariera.
O'Reilly a fost una dintre cele patru prezentatoare cu vârste între 40-50 de ani care au fost concediate în timpul unei "revizii" a emisiunii de la BBC1, derulată anul trecut.
O'Reilly, Juliet Morris, Charlotte Smith şi Michaela Strachan au fost înlocuite de fosta gazdă a emisiunii "Watchdog", Julia Bradbury (36 de ani), şi de Matt Baker (32 de ani).
Miriam O'Reilly a iniţiat acţiunea la o instanţă specializată în conflicte de muncă, acuzând BBC de discriminare din motive de vârstă şi sex.
"Iniţial, cei de la BBC nu mi-au spus la cine din echipa emisiunii se va renunţa. Nu aveam nici cea mai vagă idee. Ulterior, am aflat că este vorba de patru femei. Motivul oferit a fost că voiau să împrospăteze «Countryfile». Ben Fogle a fost desemnat să se ocupe de «Country Tracks» şi Tom Heap s-a întors la BBC, însă niciuneia dintre noi nu i s-a cerut să revină", a explicat O'Reilly.
"Se pare că «reîmprospătarea» programelor se aplică numai femeilor. Consider că asta reprezintă o insultă la adresa cuiva ca mine, ca Charlotte şi Juliet ori ca alte persoane pe care BBC le scoate de pe ecrane doar pentru că au riduri", a spus ea.
"Cred că este o insultă la adresa telespectatorilor că se renunţă la femei ca noi. Singurul motiv este acela că am îmbătrânit. Consider că ceea ce mi s-a întâmplat este greşit", a adăugat ea.
Acuzaţiile lui O'Reilly vin după ce BBC a mai fost acuzat de discriminare pe criterii de vârstă şi sex anul trecut, când postul a renunţat la Arlene Phillips, în vârstă de 66 de ani şi care era jurat al emisiunii "Strictly Come Dancing", în favoarea Aleshei Dixon, care are în prezent 31 de ani. Pe de altă parte, televiziunea a menţinut toţi juraţii bărbaţi, unii având peste 65 de ani.
"Orice sugestie potrivit căreia prezentatorii «Countryfile» ar fi fost înlocuiţi pe criterii de vârstă este un nonsens. Matt Baker şi Julia Bradbury au fost aleşi în funcţie de succesul pe care l-au avut ca prezentatori şi pe baza cunoştinţelor lor privind zonele rurale", a declarat un purtător de cuvânt al BBC.
Recent, directorul general al BBC, Mark Thompson, a anunţat că vrea să apeleze mai mult la femeile mai în vârstă în cadrul emisiunilor TV, după ce a primit semnale din partea telespectatorilor, care vor să vadă şi altceva decât doar tineri pe TV.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O prezentatoare concediată a dat în judecată BBC pentru discriminare pe criterii de vârstă.
 Vizualizări articol: 626 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O prezentatoare concediată a dat în judecată BBC pentru discriminare pe criterii de vârstă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei