Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 ian 2010 - Anul XV, nr. 24 (4315)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Petreceţi seri liniştite şi relaxante acasă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În teorie, a trăi singură nu este chiar un lucru rău, pentru că o astfel de situaţie vă permite să acordaţi mai mult timp propriei persoane, fără a vă simţi tristă. Uşor de zis, mai greu de făcut, însă există activităţi cu care vă puteţi umple serile.

Viaţa unei femei trecute de 25 de ani, care nu este căsătorită sau nu s-a mutat cu iubitul său, şi nici nu mai locuieşte cu părinţii poate fi uneori o adevărată provocare. Cel mai probabil, respectiva femeie locuieşte singură pentru că la noi încă nu prea se promovează ideea de a împărţi un apartament cu una sau mai multe prietene. Gaşca de amici din liceu sau facultate începe să se „spargă”, pentru că fiecare îşi vede de drumul său în viaţă şi, cel mai probabil, părăseşte oraşul de baştină, prietenii pe care îi aveţi la locul de muncă sunt căsătoriţi şi au copii, deci au alte priorităţi. În plus, după vârsta de 25 de ani nu vă mai face atât de multă plăcere să vă petreceţi serile în discoteci şi baruri, preferând confortul propriului cămin.
Cu sau fără confortul de acasă după care tânjiţi, se poate întâmpla să simţiţi că, uneori, serile sunt prea lungi şi nu ştiţi ce să mai faceţi ca să treacă mai repede. Încercaţi din răsputeri să luptaţi cu singurătatea, însă, de ce să nu recunoaşteţi, uneori vă învinge. Nu ar fi totuşi mai bine să nu vă lăsaţi copleşită, ci să profitaţi la maximum de situaţie, făcându-vă toate plăcerile şi răsfăţându-vă?

 

Luaţi-vă un animal de companie

Un câine sau o pisică vă poate oferi o companie mai plăcută decât v-aţi aştepta, iar acest sfat este valabil şi pentru femeile singure, şi pentru cele implicate într-o relaţie. Animalele oferă dragoste necondiţionată şi afecţiunea de care fiecare om are nevoie şi ne învaţă să apreciem lucrurile mărunte. În plus, dacă locuiţi singură, veţi aprecia felul în care animăluţul dumneavoastră de companie vă va întâmpina seara, când ajungeţi acasă după o zi epuizantă la serviciu.

 

Organizaţi seri tematice

Multe cupluri şi familii organizează seri tematice. Fie că este vorba de „seara de pizza”, „seara de scrabble” sau o seară dedicată relaxării totale, acestea sunt momente de care membrii familiei se bucură împreună. De ce nu le-aţi călca pe urme? Propuneţi-vă să organizaţi cel puţin o dată pe săptămână o seară tematică specială, care să vă ungă pe suflet. Puteţi, de exemplu, să stabiliţi o seară a răsfăţului, propunându-vă să vă simţiţi acasă ca la salonul de cosmetică. Urmaţi un ritual de îngrijire şi înfrumuseţare sau, pur şi simplu, faceţi o baie lungă, relaxantă, cu multă spumă, înconjurată de mirosul lumânărilor parfumate şi ascultând pe fundal muzica preferată.
La fel de bine, o dată pe săptămână (dacă timpul vă permite), organizaţi propria dumneavoastră petrecere în pijama. Evident, nu va fi ca petrecerile obişnuite, pentru că va fi un singur invitat, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să vă simţiţi bine. Reţeta este simplă: închiriaţi un film bun, faceţi floricele de porumb, îmbrăcaţi-vă în pijama mult mai devreme decât de obicei şi relaxarea este asigurată.

 

Redescoperiţi plăcerea lecturii

Cărţile sunt cele mai frumoase forme de distracţie, pentru că aripile imaginaţiei vă poartă în orice loc, în orice lume. În plus, cărţile sunt cea mai bună sursă de cultură, dar şi cel mai bun instrument pentru a vă menţine funcţiile cognitive în alertă. În serile pe care le petreceţi acasă, faceţi-vă un program de lectură şi, cel mai important, respectaţi-l. Secretul pentru a nu vă trăda dorinţa de lectură este să citiţi cărţi care vă fac plăcere. Indiferent dacă vă plac poveştile de dragoste, romanele poliţiste sau ideile filosofice, găsiţi o carte care vă place şi lăsaţi-vă ademenită de cuvinte. Este adevărat, cărţile publicate în ultimul timp sunt destul de scumpe, dar aveţi la dispoziţie şi altă soluţie pentru a vă cultiva şi hrăni pasiunea pentru lectură. Rememoraţi anii de şcoală şi faceţi-vă fişă la bibliotecă. Astfel veţi putea savura lecturi din cele mai diferite domenii, fără ca această mică plăcere să vă afecteze bugetul şi, în plus, aţi găsit un nou „motiv” de a cunoaşte oameni noi.

 

Menţineţi legăturile cu familia şi prietenii

Multe dintre persoanele care locuiesc singure (femei şi bărbaţi deopotrivă) se plâng că nu au cu cine să vorbească atunci când sunt acasă. Graţie serviciilor de telefonie, care vin cu fel de fel de oferte, care mai de care mai avantajoase, nimeni nu vă împiedică să vorbiţi la telefon cu cine vreţi dumneavoastră. A locui singur nu este echivalent cu a petrece fiecare seară într-o tăcere solemnă. Sunaţi-vă părinţii, fraţii, surorile - cu siguranţă, se vor bucura să vă audă. Îngăduiţi-vă să menţineţi legăturile cu prietenii şi cunoscuţii, căci astfel, atunci când singurătatea vă „loveşte”, veţi fi mai puţin afectată.
Dacă, totuşi, nici una dintre aceste propuneri nu vă încântă, există întotdeauna şi varianta când, obosită după o zi plină la serviciu sau după ce aţi alergat la cumpărături sau făcând diverse comisioane, nu vă mai vine să faceţi ceva. Nu este nimic rău dacă simţiţi nevoia să vă relaxaţi nefăcând pur şi simplu nimic. În aceste momente, e posibil să apreciaţi mai mult ca niciodată faptul că locuiţi singură şi că nu este nimeni în jur care să vă perturbe şirul gândurilor. Lăsaţi-vă purtată de imaginaţie spre viitor sau aduceţi-vă aminte de momente plăcute din trecut şi relaxaţi-vă. După o seară petrecută astfel, aveţi toate şansele să începeţi o nouă zi plină de energie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Petreceţi seri liniştite şi relaxante acasă.
 Vizualizări articol: 425 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Petreceţi seri liniştite şi relaxante acasă4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei