Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 ian 2010 - Anul XV, nr. 24 (4315)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Copiii ambidextri au mai multe probleme de învăţare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Copiii ambidextri sunt mai predispuşi riscului de a se confrunta cu probleme mintale, lingvistice şi de învăţare decât copiii care folosesc cu preponderenţă una dintre mâini pentru activităţile de zi cu zi. Cel puţin asta susţin rezultatele unui studiu realizat de o echipă formată din cercetători care lucrează pentru mai multe instituţii europene.
Oamenii de ştiinţă susţin că descoperirea lor le-ar putea fi de folos învăţătorilor şi profesorilor, dar şi asistenţilor sociali, în demersul de a identifica micuţii ambidextri, mai ales ţinând cont de faptul că una din 100 de persoane îşi poate folosi la fel de bine ambele mâini.
„Calitatea de a fi ambidextru este uimitoare - nu se ştie exact de ce unele persoane preferă sau pot să îşi folosească amândouă mâinile, în timp ce majoritatea folosesc o singură mână pentru activităţile zilnice. Studiul nostru este interesant pentru că sugerează că, la şcoală, unii dintre copiii ambidextri întâmpină dificultăţi mai mari decât colegii lor dreptaci sau stângaci. Credem că aceste dificultăţi ar putea fi explicate prin existenţa unor diferenţe în structura creierului”, a explicat Alina Rodriguez, autoarea raportului.
Studiul a analizat situaţia a 8.000 de copii, dintre care 87 erau ambidextri. S-a constatat că, în comparaţie cu colegii lor dreptaci, elevii ambidextri de şapte şi opt ani aveau dificultăţi de vorbire mai mari şi înregistrau rezultate mai slabe la învăţătură.
La categoria de vârstă 15-16 ani, s-a constatat că adolescenţii ambidextri erau de două ori mai predispuşi riscului de a dezvolta simptome ale sindromului ADHD (Deficit de Atenţie / Tulburare Hiperkinetică), comparativ cu adolescenţii dreptaci.
În plus, adolescenţii ambidextri au declarat că întâmpină dificultăţi mai mari la citirea şi la înţelegerea textelor, în comparaţie cu dreptacii şi stângacii, acest lucru confirmând rezultatele unor studii anterioare, care asociaseră ambidextria cu dislexia.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Copiii ambidextri au mai multe probleme de învăţare.
 Vizualizări articol: 1543 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Copiii ambidextri au mai multe probleme de învăţare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei