Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 ian 2010 - Anul XV, nr. 14 (4305)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un britanic, arestat după ce a spus, pe Twitter, că va arunca în aer un aeroport

Un britanic a fost arestat în baza legislaţiei britanice anti-teroriste şi interogat la poliţie timp de şapte ore după ce a publicat în glumă, în reţeaua Twitter, un mesaj în care spunea că va arunca în aer un aeroport dacă i se amâna zborul, informează Daily Mail.
Paul Chambers, în vârstă de 26 de ani, a publicat mesajul după ce căderile masive de zăpadă i-au amânat planurile de călătorie, el urmând să plece către Irlanda de pe aeroportul Robin Hood din Doncaster, pe 15 ianuarie.
În mesajul de pe Twitter, publicat pe 6 ianuarie, Chambers scria că "aeroportul Robin Hood este închis" şi că responsabilii acestuia "au la dispoziţie o săptămână şi ceva" să rezolve situaţia, altfel aruncă în aer aeroportul.
Poliţia a fost alertată în legătură cu "tweet"-ul respectiv, iar Chambers a fost arestat în baza Terrorism Act, fiind suspectat că a conspirat la o falsă alarmă cu bombă. Paul Chambers a fost interogat timp de şapte ore. El a fost eliberat pe cauţiune până pe 11 februarie, când urmează să fie chestionat din nou.
Mesajul său de pe Twitter a fost şters şi laptopul, iPhone-ul şi computerul de la domiciliu au fost confiscate.
În plus, lui Chambers i s-a interzis pe viaţă să meargă pe aeroportul Robin Hood şi a fost suspendat de la muncă în perioada de derulare a unei anchete interne.
"Prima oară când am văzut poliţia m-am gândit că vreun membru al familiei a avut un accident. Apoi mi-au spus că sunt arestat în baza Terrorism Act şi mi-au arătat o foaie de hârtie. Era un print după pagina mea de Twitter", a povestit Chambers.
"A trebuit să le explic detaliat ce este Twitter, pentru că nu auziseră niciodată" de platforma de micro-blogging, a adăugat el. "Mi-au pus întrebări despre întreaga mea viaţă, despre cum merge treaba la serviciu şi alte lucruri personale", a spus el. "Nici într-o mie de ani n-aş fi crezut că se va întâmpla aşa ceva din cauza unui mesaj pe Twitter", a adăugat Chambers
"Glumele despre terorism sunt considerate o infracţiune serioasă (...)", a declarat militantul pentru drepturi civile Tessa Mayes. "Acţiunile poliţiei par ilare şi sugerează disperare în eforturile de a combate terorismul, însă au repercursiuni serioase pentru noi toţi. Într-o democraţie însă, este dreptul nostru să spunem ce vrem , chiar şi pe Twitter", a adăugat ea.
"Un bărbat a fost arestat pe 13 ianuarie pentru comentarii făcute în cadrul unei reţele de socializare. A fost eliberat pe cauţiune, urmând ca ancheta să continue", a declarat un purtător de cuvânt al poliţei.
Se crede că Chambers este prima persoană din Marea Britanie care a fost arestată pentru un comentariu făcut în reţeaua de socializare Twitter, deşi cazuri similare au mai fost raportate în SUA.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un britanic, arestat după ce a spus, pe Twitter, că va arunca în aer un aeroport.
 Vizualizări articol: 443 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Un britanic, arestat după ce a spus, pe Twitter, că va arunca în aer un aeroport5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei