Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 ian 2010 - Anul XV, nr. 12 (4303)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Amsterdam, Copenhaga şi Barcelona, în topul oraşelor prietenoase cu bicicliştii

Copenhaga, Barcelona şi Beijing au fost incluse într-un top zece al celor mai prietenoase oraşe cu bicicliştii, clasament în care pe primul loc s-a situat Amsterdam, potrivit rezultatelor unui sondaj realizat de site-ul AskMen.com, informează Reuters.
Pe fondul dezvoltării proiectelor ecologice şi al creşterii preţului combustibililor, utilizarea bicicletelor capătă din ce în ce mai multă importanţă în marile oraşe, constituind o parte importantă din schema de transport urban.
Potrivit site-ului AskMen.com, Amsterdam (Olanda) este cel mai prietenos oraş cu bicicliştii. Aproape 40% din trasee sunt parcurse cu bicicleta, sunt disponibile pentru închiriere biciclete publice, iar planurile pentru construirea unui uriaş parc de biciclete la gara principală a oraşului sunt în desfăşurare.
Pe locul al doilea în top s-a situat Copenhaga (Danemarca), unde 32% dintre rezidenţi circulă regulat cu bicicleta. Totodată, pot fi închiriate gratuit biciclete publice, contra unei garanţii.
Deşi programele guvernamentale pro-ciclism nu sunt aşa de dezvoltate ca în Europa sau SUA, Bogota (Columbia), ocupant al locului al treilea, are un avantaj demografic care îl transformă într-un oraş prietenos cu bicicliştii - doar 13% dintre locuitori au maşini personale, de aceea bicicletele sunt o necesitate. O dată pe săptămână, pe majoritatea străzilor intră în vigoare restricţiile de circulaţie pentru autovehicule, accesul fiind permis doar bicicliştilor.
Curitiba (Brazilia), care ocupă locul al patrulea în acest top, promovează ciclismul de peste 40 de ani, oraşul având o infrastructură dezvoltată pentru biciclete.
Locul al cincilea este ocupat de Montreal (Canada). În urmă cu doi ani, Montreal a alocat 134 de milioane de dolari pentru a face piste pentru biciclete şi pentru a crea o atmosferă prietenoasă pentru biciclişti. Montreal este, de asemenea, primul oraş din America de Nord care a implementat programul Bixi - bicicleta-taxi.
Topul zece al oraşelor prietenoase cu bicicliştii realizat de site-ul AskMen.com este completat, în ordine, de Portland (Oregon, SUA), Basel (Elveţia), Barcelona (Spania), Beijing (China) şi Trondheim (Norvegia).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amsterdam, Copenhaga şi Barcelona, în topul oraşelor prietenoase cu bicicliştii.
 Vizualizări articol: 443 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Amsterdam, Copenhaga şi Barcelona, în topul oraşelor prietenoase cu bicicliştii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei