Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 dec 2009 - Anul XIV, nr. 305 (4291)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

O scriitoare chineză a dat în judecată Google, pentru încălcarea drepturilor de autor

Scriitoarea chineză Mian Mian a dat în judecată compania americană Google, pentru încălcarea drepturilor de autor, după ce unul dintre volumele sale a fost digitalizat şi publicat pe platforma Google Books, o bibliotecă virtuală ce cuprinde milioane de cărţi în format electronic.
Potrivit BBC News Online, cele două părţi se vor prezenta în faţa unei instanţe din Beijing marţi. Scriitoarea cere plata unor daune în valoare de 8.950 de dolari şi scuze publice din partea Google.
Mian Mian a deschis procesul în luna octombrie, după ce compania de internet a scanat şi publicat pe platforma Google Books "Acid House", una dintre cărţile sale.
Reprezentanţii Google au declarat că volumul a fost scos din librăria virtuală a companiei imediat ce au fost înştiinţaţi de proces.
Cărţile lui Mian Mian vorbesc despre droguri, sex şi viaţa de noapte din China. Majoritatea operelor sale sunt interzise în această ţară.
La sfârşitul lunii noiembrie, administraţia de la Beijing a acuzat public Google de încălcarea drepturilor de autor în cazul cărţilor chineze digitalizate pentru biblioteca online a companiei şi i-a îndemnat pe scriitori să "îşi apere drepturile".
Potrivit Societăţii drepturilor de autor din China, cel puţin 17.922 de cărţi ale 570 de autori chinezi pot fi regăsite pe platforma Google Books, o bibliotecă vituală în care compania vrea să includă alte milioane de cărţi din întreaga lume.
Proiectul Google de a digitaliza milioane de opere literare a atras nemulţumiri şi în alte ţări, precum Statele Unite ale Americii, Franţa şi Germania.
În SUA, Google, sindicatul scriitorilor şi Asociaţia editorilor americani au semnat un acord în octombrie 2008, în urma unei acţiuni în instanţă înaintate, în 2005, de către autori şi editori, împotriva companiei de internet, pe tema încălcării drepturilor de autor în cazul digitalizării cărţilor.
Acordul prevede, printre altele, ca Google să aloce o sumă de 125 de milioane de dolari pentru recompensarea autorilor ale căror volume au fost digitalizate fără autorizaţia lor.
După problemele apărute mai ales în Franţa şi Germania, noul acord limitează aceste dispoziţii la cărţile publicate în SUA, Marea Britanie, Australia şi Canada.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O scriitoare chineză a dat în judecată Google, pentru încălcarea drepturilor de autor.
 Vizualizări articol: 593 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O scriitoare chineză a dat în judecată Google, pentru încălcarea drepturilor de autor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei