Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 dec 2009 - Anul XIV, nr. 305 (4291)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Filmul 3D "Avatar", lider în box office-ul românesc, pentru a doua săptămână consecutiv

"Avatar", de James Cameron, despre care se spune că este cea mai scumpă producţie din toate timpurile, s-a situat pe primul loc în box office-ul românesc de weekend, pentru a doua săptămână consecutiv, cu încasări de 1.420.788 de lei şi 60.917 de spectatori, informează Agenţia Champions.
Acţiunea filmului 3D "Avatar" se petrece cu 200 de ani în viitor. Jake (Sam Worthington) este implicat în dezvoltarea unei noi strategii de luptă pentru războiul dintre oameni şi o specie de extratereştri numiţi na’vi. Aceasta presupune amestecarea ADN-ului uman cu părţi din ADN-ul nativilor na’vi de pe planeta Pandora. Rezultatul? Avatarul astfel format este un om care are toate caracteristicile poporului na’vi şi care îi va putea învinge cu propriile arme. Misiunea lui Jake este să se infiltreze în comunitate şi să funcţioneze ca spion, adunând informaţii despre cultura, dar mai ales despre slăbiciunile duşmanilor.
Deşi este devotat misiunii şi o îmbrăţişează cu mult curaj, Jake va avea de înfruntat multe obstacole şi va fi nevoit să asiste la scene dure, care îi vor schimba perspectiva asupra acestui război. Curând după ajungerea lui în mijlocul na’vi, este martorul unui masacru în masă al băştinaşilor, pus la cale de trupele din care el însuşi face parte. Astfel, Jake descoperă că în locul unor creaturi agresive şi însetate de sânge, na’vi sunt de fapt victime ale războiului, o societate pacifistă şi orientată spre muncă, al cărei echilibru este distrus de oameni. Jake decide că nu poate sta pe margine şi să se uite cum na’vi sunt exterminaţi, aşa că se hotărăşte să treacă de partea lor. Cu ajutorul prinţesei Neytiri (Zoe Saldana) - de care se şi îndrăgosteşte -, el reuşeşte să întoarcă lupta: să-i salveze pe na’vi de invazia oamenilor.
Pe locul al doilea în box office-ul românesc s-a situat "Alvin şi veveriţele 2/ Alvin and the Chipmunks: The Squeakquel", cu încasări de 136.176 de lei şi 8.043 de spectatori. O comedie animată despre o specie de veveriţe, filmul, în regia lui Betty Thomas, îi are în distribuţie pe Jason Lee, Justin Long, Amy Poehler, Christina Applegate, Skoti Collins.
În timpul unui concert caritabil organizat de veveriţe la Paris, liderul David Seville (Jason Lee) se răneşte grav şi trebuie dus la spital. Deşi scapă cu viaţă, este nevoit să rămână spitalizat timp de câteva zile, pentru recuperare. În lipsa lui, vărul Toby (Zachary Levi) rămâne şef peste veveriţe. Doar că înainte de accident, David plănuise ca Alvin (Justin Long), Simon (Matthew Gray Gubler) şi Theodore (Jesse McCartney) să se ducă la şcoală şi acum nu-i mai poate supraveghea. Lucrurile se complică cu atât mai mult cu cât Ian Hawke pune la cale o răzbunare. Caută animale cu talent, care să ştie să cânte şi să danseze. Le găseşte pe Brittany (Christina Applegate), Jeanette (Anna Faris) şi Eleanor (Amy Poehler), nişe chipettes pline de viaţă. Le promite să le facă celebre în schimbul răzbunării pe veveriţe. Ceea ce nu ştiu însă tinerele chippettes când acceptă este faptul că Ian cel plin de promisiuni nici măcar nu are o slujbă.
Pe locul al treilea în box office-ul românesc de weekend s-a situat "Vacanţă All Inclusive/ Couples retreat", cu încasări de 124.380 de lei şi 6.819 spectatori. "Vacanţă All Inclusive" spune povestea lui Dave (Vince Vaughn) şi a soţiei sale, Ronnie (Malin Akerman), care, pentru a-şi salva căsnicia, se duc într-o vacanţă pe o insulă exotică, unde au parte de relaxare, dar şi de aventuri amuzante.
Pe poziţia a patra s-a situat "2012", în urcare de pe poziţia a cincea, cu încasări de 57.683 de lei de lei şi 3.223 de spectatori. Regizat de Roland Emmerich, cunoscut pentru "Ziua Independenţei" şi "The Day After Tomorrow - Unde vei fi poimâine?", filmul "2012" descrie sfârşitul lumii folosind efecte speciale spectaculoase şi a reuşit încasări de 225 de milioane de dolari, pe plan mondial, în primul weekend în care a rulat în America de Nord.
Pe locul al cincilea în box office-ul românesc s-a situat comedia "O poveste de Crăciun/ A Christmas Carol 3D", cu încasări de 44.010 lei şi 2.012 spectatori. "O poveste de Crăciun" îl prezintă pe Jim Carrey într-o postură greu de recunoscut, actorul canadian interpretând rolul unui bătrân zgârcit şi acru.
În total, cinematografele româneşti au avut, weekend-ul trecut, încasări de 1.881.299 de lei şi 86.588 de spectatori.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Filmul 3D "Avatar", lider în box office-ul românesc, pentru a doua săptămână consecutiv.
 Vizualizări articol: 407 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Filmul 3D "Avatar", lider în box office-ul românesc, pentru a doua săptămână consecutiv5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei