Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 dec 2009 - Anul XIV, nr. 300 (4286)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În curând, ne vom sătura doar cu mirosul alimentelor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mirosul alimentelor şi aroma mâncărurilor ar putea deveni o nouă armă în lupta cu kilogramele în plus, întrucât se pare că acestea pot ţine de foame.
Potrivit cercetătorilor olandezi, există o posibilitate reală de a dezvolta o nouă generaţie de alimente, care, în timp ce sunt mestecate, provoacă senzaţia de saţietate numai prin eliberarea unor arome care potolesc foamea.
Astfel de alimente ar putea fi eficiente în combaterea obezităţii, o tulburare de alimentaţie care a devenit o adevărată epidemie globală, întrucât provoacă saţietate excluzând pericolul de a mânca mai mult decât este necesar.
Profesoara Rianne Ruijschop, angajată a organizaţiei olandeze NIZO, a ţinut să precizeze că ea şi colegii ei încearcă de mult timp să creeze alimente care să declanşeze sau să provoace senzaţia de saţietate şi că până de curând cercetarea s-a concentrat pe efectele pe care alimentele le produc în stomac, după ingerare.
Noul experiment a scos la iveală faptul că mirosul pe care alimentele le eliberează în timp ce sunt mestecate contribuie semnificativ la obţinerea saţietăţii şi poate convinge consumatorii să se oprească din mâncat.
Raportul elaborat de oamenii de ştiinţă menţionează şi câteva posibile aplicaţii practice ale experimentului lor. Printre acestea se numără crearea în laborator a unor alimente care eliberează arome în timp ce sunt mestecate sau dezvoltarea unor arome care au un efect mai puternic asupra declanşării senzaţiei de saturaţie.
În prezent, eforturile sunt îndreptate spre obţinerea unor alimente cu arome care combat foamea, lucru care este foarte posibil, întrucât moleculele care alcătuiesc aroma unui aliment provoacă saţietatea prin activarea zonelor cerebrale care semnalizează prezenţa acestei senzaţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În curând, ne vom sătura doar cu mirosul alimentelor.
 Vizualizări articol: 960 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
În curând, ne vom sătura doar cu mirosul alimentelor1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Manipulare trimis de
(22 dec 2009, 14:52:52
olandezii sa-si hraneasca ei poporul cu arome si mirosuri pe noi sa ne lase sa mancam asa cum mancau dacii si romanii!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei