Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 dec 2009 - Anul XIV, nr. 288 (4274)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un nou tip de implant ocular ar putea oferi tuturor oamenilor o vedere High Definition

Un nou tip de lentile artificiale care pot fi implantate în ochi şi reglate pentru a oferi pacientului o vedere perfectă, de înaltă rezoluţie, au fost concepute de o echipă internaţională de cercetători, informează dailymail.co.uk.
Primul implant de lentile artificiale, folosite pentru a trata cataracta, a fost realizat în urmă cu 60 de ani, la Londra. Realizată de chirurgul oftalmolog Harold Ridley, această operaţie a reprezentat conceptul care a salvat vederea a milioane de persoane.
Fabricate dintr-un material special, noile lentile au capacitatea de a-şi modifica forma, atunci când o rază laser de o anumită intensitate este proiectată asupra lor, ceea ce înseamnă că aceste lentile pot fi "proiectate" în funcţie de nevoile pacienţilor, ele putând fi folosite de bolnavii suferind de cataractă, miopie, hipermetropie sau astigmatism.
Operaţiile de implantare a lentilelor reglabile în funcţie de lumină (Light Adjustable Lens) - fabricate de compania americană Calhoun Vision, Inc., în colaborare cu trustul german Carl Zeiss Meditec AG. -, au avut loc pe pacienţi din Marea Britanie, în ultimele luni, fiind efectuate de chirurgul oftalmolog Bobby Qureshi.
"De acum înainte, poţi să le promiţi pacienţilor care vor suporta o operaţie de cataractă că vor avea o vedere perfectă, indiferent dacă înainte de operaţie acest lucru nu era posibil. Mulţi oameni vor putea avea o «super-vedere», superioară scorului de 20/20 care caracterizează vederea normală. Fiecare ochi prezintă imperfecţiuni microscopice care pot să limiteze vederea. Cu aceste lentile putem să corectăm aceste imperfecţiuni şi le putem oferi oamenilor o vedere High Definition", a declarat Bobby Qureshi.
Cataracta este o maladie care afectează cristalinul, acea parte a ochiului care focalizează raza de lumină pe retină pentru a forma o imagine. Pe măsură ce cristalinul îmbătrâneşte, el începe să se îngălbenească şi să se opacizeze. Lumina nu mai poate ajunge pe retină, iar vederea devine tot mai înceţoşată. Dacă nu este tratată, cataracta poate conduce la orbire.
Aproximativ o treime din persoanele în vârstă de peste 65 de ani din Marea Britanie au cataractă la ambii ochi. Tratamentul tipic constă într-un implant de cristalin, însă vederea perfectă nu poate fi garantată, deoarece este inserat doar cristalin monofocal, care, deşi îmbunătăţeşte vederea, prezintă un singur punct de focalizare, iar pacienţii au nevoie în continuare de ochelari.
În urmă cu zece ani a apărut şi cristalinul artificial multifocal, oferind pacienţilor o vedere mai bună, atât de aproape, cât şi la distanţă. Însă mulţi dintre pacienţi au avut în continuare probleme cauzate de astigmatism şi au necesitat intervenţii prin laser sau au avut nevoie de ochelari.
În schimb, noile lentile reglabile în funcţie de lumină pot fi implantate în ochi, iar rigiditatea şi gradul lor de curbură pot fi modificate din afara ochiului, cu ajutorul unui computer. Aceste lentile tratează toate persoanele care suferă de hipermetropie - o maladie care se declanşează, de obicei, în jurul vârstei de 40 de ani şi afectează toate persoanele în vârstă, la un moment dat. Aceste lentile suprimă nevoia de mai purta ochelari, spun specialiştii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un nou tip de implant ocular ar putea oferi tuturor oamenilor o vedere High Definition.
 Vizualizări articol: 922 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un nou tip de implant ocular ar putea oferi tuturor oamenilor o vedere High Definition0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei