Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 dec 2009 - Anul XIV, nr. 288 (4274)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Studiu

Un extract dintr-o varietate rară de măr elveţian, benefic împotriva ridurilor

Un extract dintr-o varietate rară de măr elveţian ar putea avea efecte benefice împotriva ridurilor, făcând pielea să arate mult mai tânără, potrivit unui studiu publicat recent în revista Journal Of Applied Sciences, informează dailymail.co.uk.
O varietate rară, aproape dispărută, de măr elveţian se află în prezent în centrul unei adevărate "revoluţii" a tratamentelor împotriva îmbătrânirii.
Oamenii de ştiinţă susţin că această varietate de măr conţine un ingredient care poate să inverseze procesul de îmbătrânire a pielii, să mărească durata de viaţă a celulelor umane şi chiar să facă să crească la loc părul în zonele unde acesta a căzut.

 

Pielea arată mult mai tânără

Cercetătorii susţin că pot să dovedească cu argumente ştiinţifice faptul că celulele suşă de natură vegetală pot fi încorporate în produsele cosmetice pentru piele, sunt capabile să interacţioneze cu celule suşă umane şi să elimine ridurile, făcând ca pielea să arate mult mai tânără.
Produsele suşă pot acţiona în orice parte a organismului, iar din acest motiv această descoperire prezintă o importanţă deosebită pentru comunitatea oamenilor de ştiinţă, deoarece legile actuale interzic folosirea celulelor suşă embrionare în industria produselor cosmetice.
Din acest motiv, cercetătorii şi-au îndreptat atenţia către plante. Plantele produc şi ele celule suşă de-a lungul perioadei lor de vegetaţie, atât pentru a creşte, cât şi ca o reacţie de apărare a organismului care a suferit anumite răni.
Compania care a devenit un adevărat "star" în domeniul cercetărilor efectuate asupra celulelor suşă de origine vegetală se numeşte PhytoCellTec Malus Domestica.
Derivat dintr-o varietate rară de măr cultivată în secolul al XVIII-lea, soiul Uttwiler Spatlauber a atras atenţia oamenilor de ştiinţă, deoarece fructele sale rezistă luni de zile fără să fie afectate în vreun fel de trecerea timpului.
În acest studiu, publicat în Journal Of Applied Sciences, cercetătorii consideră că aceste mere conţin ţesuturi vegetale cu o durată de viaţă foarte lungă, sintetizate de celulele stem ale acestui fruct.
Cercetătorii au tăiat aceste mere în mai multe bucăţi şi au observat că fructul a reacţionat prin formarea la suprafaţa secţiunilor a unui "strat" gros protector, alcătuit din celule suşă vegetale.
Aceste celule au fost apoi crescute într-un mediu lichid de cultură, în laborator, pentru a fi testate. O soluţie conţinând doar 1% celule suşă din acest măr a condus la creşterea numărului de celule suşă umane din soluţie cu 80%.

 

Rezultate extraordinare

Celulele suşă umane au fost apoi iradiate cu raze ultraviolete, care au distrus 50% din acele celule crescute într-o cultură obişnuită, însă aceste raze nu le-au afectat aproape deloc pe cele cultivate într-o soluţie ce conţinea celule suşă din acest măr.
Totodată, foliculii firelor de păr păstraţi într-o soluţie ce conţinea celule suşă de măr Uttwiler Spatlauber au continuat să crească timp de 18 zile, în timp ce foliculii păstraţi într-o soluţie obişnuită au murit după 14 zile.
În cadrul unui test efectuat pe 20 de femei care au folosit, de două ori pe zi, o cremă îmbogăţită cu 2% de astfel de celule suşă, produsă de PhytoCellTec Malus Domestica, cercetătorii au remarcat o reducere cu 8% a ridurilor din jurul ochilor după două zile şi cu 15% după două săptămâni.
Merele au fost aduse în Marea Britanie de romani. În prezent, în Marea Britanie există peste 1.200 de soiuri native.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un extract dintr-o varietate rară de măr elveţian, benefic împotriva ridurilor.
 Vizualizări articol: 551 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un extract dintr-o varietate rară de măr elveţian, benefic împotriva ridurilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei