Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 dec 2009 - Anul XIV, nr. 287 (4273)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Regina Marii Britanii ia măsuri în privinţa paparazzilor care nu respectă dreptul la viaţa privată

Regina Elisabeta a II-a le-a scris editorilor de ziare şi reviste din Marea Britanie în legătură cu intruziunea paparazzilor în vieţile private ale membrilor casei regale britanice, informează dailymail.co.uk.
Potrivit ofiţerului de presă al Buckingham Palace, scrisoarea trimisă editorilor principalelor publicaţii britanice este "un răspuns pentru anii în care membrii casei regale au fost urmăriţi de fotoreporteri pe proprietatea privată a reginei" Marii Britanii.
Conţinutul scrisorii adresate presei nu este cunoscut, documentul fiind însoţit de menţiunea "caracter personal, nu este destinat publicării". Scrisoarea a fost trimisă de avocatul reginei Elisabeta a II-a.
Surse apropiate Casei Regale spun că documentul marchează faptul că membrii familiei regale britanice sunt pregătiţi să acţioneze în instanţă şi să sancţioneze prin căile legale orice demers prin care vor fi fotografiaţi când nu sunt în ipostaze oficiale, sub protecţia legii împotriva hărţuirii şi a dreptului la intimitate.
"Membrii casei regale simt că au dreptul la intimitate atunci când derulează activităţi neoficiale", a spus purtătorul de cuvânt al prinţului Charles, moştenitorul tronului Marii Britanii. "Ei recunosc existenţa interesului public, dar nu cred că acest drept justifică publicarea de fotografii din viaţa loc privată".
Familia regală are o relaţie tensionată cu media, mai ales de la accidentul mortal al prinţesei Diana, în 1997, când maşina acesteia era urmărită de un grup de paparazzi.
În ultimii ani, fiul cel mare al Dianei, William, şi prietena lui, Kate Middleton, au fost permanent în atenţia fotoreporterilor.
Hotărârea de a acţiona în justiţie demersurile fotoreporterilor tabloidelor ar urma precedentul creat de prinţesa Caroline de Monaco, care a câştigat daune în valoare de 10.000 de euro după ce a dat în judecată o publicaţie britanică la Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasburg.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Regina Marii Britanii ia măsuri în privinţa paparazzilor care nu respectă dreptul la viaţa privată.
 Vizualizări articol: 470 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Regina Marii Britanii ia măsuri în privinţa paparazzilor care nu respectă dreptul la viaţa privată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei