Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 dec 2009 - Anul XIV, nr. 287 (4273)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Noile reguli de securitate o obligă pe Regina Marii Britanii să se supună controlului de identitate

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii va fi controlată la fiecare ieşire din ţară, fiind obligată să le furnizeze oficialilor din domeniul imigraţiei datele de identitate, pentru ca aceştia să verifice dacă nu figurează pe lista teroriştilor urmăriţi, scrie Mail on Sunday în ediţia online.
Conform noilor reguli de control la frontieră, numite E-borders, şefii de stat, inclusiv preşedintele american Barack Obama şi membri ai Familiei Regale vor fi supuşi verificărilor.
Mail on Sunday subliniază însă că nu este clar cum i se va cere Reginei să ofere informaţii personale deoarece aceasta nu este obligată să deţină un paşaport şi în mod normal este transportată de la aeronavă de către şoferul ei. În conformitate cu noul sistem, călătorii sunt obligaţi să furnizeze informaţii referitoare la numărul paşaportului, data de expirare şi detalii despre unitatea emitentă a paşaportului.
Oficialii de la Buckingham Palace au fost avertizaţi că Regina nu va fi scutită de aceste controale. "Informaţii referitoare la documentele de călătorie (TDI)" vor fi introduse ulterior într-un sistem informatic, a cărui elaborare a costat 750 de milioane de lire sterline, la Centrul naţional pentru supravegherea graniţelor, situat în apropierea aeroportului din Manchester. Sistemul va permite o înregistrare riguroasă a tuturor cetăţenilor care trec graniţa Marii Britanii cu avionul, pe cale maritimă, sau prin Eurotunel pentru "a consolida securitatea celor care locuiesc şi vizitează ţara".
Potrivit publicaţiei britanice, într-un document confidenţial emis de compania Trusted Borders, care dezvoltă proiectul "E-borders" pentru Ministerul de Interne, se arată că Regina şi alţi oficiali de rang înalt vor fi supuşi aceluiaşi nivel de restricţii precum ceilalţi călători.
Această decizie va pune capăt practicii actuale ce permite persoanelor foarte importante, inclusiv membrilor familiei regale britanice, să folosească un pseudonim în momentul în care călătoresc cu zboruri comerciale. În momentul respectiv, angajaţii aeroporturilor din M. Britanie sunt avertizaţi în legătură cu prezenţa unui membru al familiei regale sau altor demnitari printr-un mesaj: "Domnul Confidenţial" este aşteptat să se îmbarce în avion.
Angajaţii înregistrează de obicei demnitarii sub un nume fals ca măsură de securitate, dar, conform noului sistem, această practică va fi interzisă. "Motivul înregistrării unui nume fals în sistem este pentru a proteja securitatea persoanelor. Înregistrarea numelui adevărat al unei persoane foarte importante va alerta oamenii că la bord se află cineva important şi ar putea, în cazul în care informaţia ajunge la infractori, ca zborul să fie transformat într-o ţintă teroristă. Este pur şi simplu ridicol", a declarat un oficial de rang înalt din cadrul aeroportului.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noile reguli de securitate o obligă pe Regina Marii Britanii să se supună controlului de identitate.
 Vizualizări articol: 448 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Noile reguli de securitate o obligă pe Regina Marii Britanii să se supună controlului de identitate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei