Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 dec 2009 - Anul XIV, nr. 285 (4271)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Internetul a schimbat viaţa politicienilor francezi

Internetul a schimbat viaţa şi strategiile de comunicare ale politicienilor francezi, care în prezent au bloguri, conturi Facebook şi Twitter şi încearcă să fac faţă cât mai bine provocării pe care o reprezintă noile tehnologii media, informează ediţia electronică a titlului Aujourd’hui en France.
"Înainte era uşor. Oamenii politici făceau întâlniri, trimiteau comunicate de presă şi poate mai apăreau şi la televizor. În afară de votul electoratului, ei puteau controla orice. Apoi a apărut internetul şi a dat peste cap viaţa politică", se arată în materialul din Aujourd’hui en France.
Internetul i-a obligat pe politicienii francezi să fie acolo unde sunt tinerii. Astfel şi-au deschis bloguri, şi-au făcut prieteni pe Facebook şi şi-au spus poveştile de viaţă pe Twitter. Unii dintre ei au luat chiar lecţii speciale pentru a învăţa să folosească aceste platforme sau cum să scrie pe ele.
În luna noiembrie, ministrul industriilor, Christian Estrosi, a publicat pe Twitter cele mai importante, în timp real, momentele importante ale dezbaterii din Senat despre statutul Poştei.
Internetul a permis politicienilor să evite mediile tradiţionale. Administraţia de la Palatul Elysee a creat online o televiziune a preşedinţiei, în timp ce Ségolène Royal, rivala lui Nicolas Sarkozy de la ultimele alegeri îşi exprimă gândurile despre democraţie pe site-ul său personal numit "Désirs d’avenir / Dorinţe pentru viitor".
Zelul politicienilor francezi vine din dorinţa lor de a se descurca mai bine decât Obama, câştigător al alegerilor din 2008 din SUA, tocmai datorită prezenţei sale vizibile în mediul online.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Internetul a schimbat viaţa politicienilor francezi.
 Vizualizări articol: 569 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Internetul a schimbat viaţa politicienilor francezi4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei