Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 nov 2009 - Anul XIV, nr. 275 (4261)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

O mănuşă a lui Michael Jackson a fost vândută, la licitaţie, pentru 350.000 de dolari

Faimoasa mănuşă albă a lui Michael Jackson, purtată de starul pop în timpul executării primului dans "moonwalk" în 1983, a fost vândută pentru suma de 350.000 de dolari, în cadrul unei licitaţii desfăşurate sâmbătă, la New York, informează Reuters.
Mănuşa, emblematică pentru artist, a fost punctul culminant al licitaţiei, în cadrul căreia s-au vândut câteva sute de obiecte asociate perioadei rock 'n' roll. Mănuşa a fost purtată de Michael Jackson în timpul executării primului dans "moonwalk", în 1983.
Darren Julien, CEO al casei de licitaţii Juliet, a numit mănuşa "Sfântul Graal al lui Michael Jackson". Preţul estimat al obiectului, anterior vânzării, a fost de 50.000 de dolari.
Preţul final fără taxe, cu comisioanele adăugate, a ajuns la 420.000 de dolari. Cumpărătorul obiectului iconic a fost omul de afaceri din Hong Kong, Hoffman Ma.
În cadrul aceleiaşi licitaţii a mai fost vândută o jachetă purtată de Michael Jackson în timpul turneului său din 1989, pentru suma de 225.000 de dolari, de 20 de ori mai mult decât preţul estimat iniţial. Dintre cele 80 de obiecte dedicate lui Michael Jackson în cadrul licitaţiei, cele mai multe au aparţinut familiei şi prietenilor "regelui muzicii pop".
Casa de licitaţie a evaluat colecţia de obiecte aparţinând lui Jackson între 80.000 şi 100.000 de dolari, estimările conservatoare având scopul de a menţine interesul publicului general. Multe dintre obiectele lui Jackson au fost vândute cu un preţ de zece sau chiar 20 de ori mai mare decât cel iniţial.
Michael Jackson a fost la rândul său colecţionar, plătind peste 1,5 milioane de dolari pentru trofeul Oscar acordat filmului "Pe aripile vântului", în timpul unei licitaţii Sotheby's.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O mănuşă a lui Michael Jackson a fost vândută, la licitaţie, pentru 350.000 de dolari.
 Vizualizări articol: 404 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O mănuşă a lui Michael Jackson a fost vândută, la licitaţie, pentru 350.000 de dolari0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei