Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 nov 2009 - Anul XIV, nr. 260 (4246)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pierderea speranţei îi face pe anumiţi pacienţi să devină, paradoxal, mai fericiţi

Pierderea speranţei poate să îi facă pe anumiţi pacienţi suferind de afecţiuni grave să devină, în mod paradoxal, mai fericiţi, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani care susţin că au descoperit cu această ocazie "o parte întunecată a speranţei", informează Reuters.
Acest studiu, realizat de cercetătorii americani de la Health Center for Behavioral and Decision Sciences in Medicine din cadrul Universităţii din Michigan, s-a bazat pe monitorizarea şi analiza reacţiilor unor pacienţi adulţi care au suferit operaţii de extirpare a colonului.
Patruzeci şi unul dintre pacienţi au fost informaţi că procedura de colostomie prin care au trecut este reversibilă că vor putea efectua o a doua operaţie pentru a reface legătura dintre intestinele lor, peste câteva luni, urmând să renunţe apoi la sacul artificial colostomic. În schimb, la 30 de pacienţi li s-a spus că această colostomie este permanentă.
Acest studiu, publicat în cel mai recent număr al revistei Health Psychology, a relevat faptul că pacienţii din cel de-al doilea grup, cei fără speranţă, erau mai fericiţi, la sfârşitul celor şase luni de monitorizare, comparativ cu pacienţii care au suportat o colostomie reversibilă.
"Credem că ei erau mai fericiţi pentru că au decis la un moment dat să îşi trăiască vieţile. Au realizat care sunt cărţile pe care le au în mână şi au înţeles că nu au altă posibilitate decât să joace cu aceste cărţi", a explicat Peter Ubel, coordonatorul studiului.
"Nu spunem că speranţa reprezintă ceva rău. Vrem doar să subliniem doar faptul că există şi o parte întunecată a speranţei. Ea îi face pe unii oameni să îşi seteze cursul vieţii pe poziţia de «aşteptare»", a adăugat savantul american.
Ubel a adăugat că medicii nu doresc adeseori să le spună pacienţilor lor că speranţa este inutilă, deoarece speranţa joacă un rol major în fericirea oamenilor, iar "oamenii fericiţi trăiesc mai mult şi mai sănătoşi decât oamenii nefericiţi".
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pierderea speranţei îi face pe anumiţi pacienţi să devină, paradoxal, mai fericiţi .
 Vizualizări articol: 405 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pierderea speranţei îi face pe anumiţi pacienţi să devină, paradoxal, mai fericiţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei