TOYOTA - Noul Yaris electric hybrid
TOYOTA - Noul Yaris electric hybrid
TOYOTA - Noul Yaris electric hybrid
 
joi, 5 nov 2009 - Anul XIV, nr. 260 (4246)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9243 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,112 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Shopping City Suceava
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

O reţetă de sezon - negrese cu ciocolată, dovleac şi arahide

Odată cu venirea toamnei, experţii britanici în gastronomie recomandă prepararea unui desert de sezon bazat pe ciocolată, dovleac şi arahide, informează dailymail.co.uk.


Ingrediente
Pentru pasta de dovleac:
25 de grame de unt
75 de grame de cremă de brânză
100 de grame de zahăr pudră
1 ou
100 mililitri de piuré de dovleac
1 lingură de extract de vanilie
1/2 lingură de ghimbir pasat
75 de grame de făină integrală

Pentru pasta de ciocolată:
200 de grame de unt nesărat
200 de grame de ciocolată neagră mărunţită
3 ouă mari
300 de grame de zahăr
2 linguri de extract de vanilie
125 de grame de făină integrală
un vârf de cuţit de sare
100 de grame de arahide sfărâmate
Numărul de porţii obţinute - 20

Mod de preparare:
1. Încălziţi cuptorul la 160-180 grade Celsius. Ungeţi cu unt şi căptuşiţi o tavă dreptunghiulară cu dimensiunile de 20x30x4 centimetri cu hârtie pentru copt. Pentru a prepara pasta de dovleac, amestecaţi toate ingredientele împreună până se omogenizează. Pentru pasta de ciocolată, topiţi untul şi ciocolata împreună, fie la microunde la o temperatură medie, fie la baie de aburi.
2. Într-un vas separat, amestecaţi ouăle, zahărul şi extractul de vanilie cu un mixer electric până această compoziţie devine groasă şi cremoasă. Turnaţi apoi amestecul de ciocolată cu unt. La final, presăraţi făina, sarea şi arahidele.
3. Turnaţi amestecul de ciocolată în tava pentru copt şi întindeţi această pastă pe întreaga suprafaţă. Presăraţi din loc în loc, deasupra acestui strat, câte o lingură din pasta de dovleac, iar apoi, folosind partea netăioasă a unui cuţit, întindeţi-o şi amestecaţi-o cu partea superioară a stratului de ciocolată.
4. Introduceţi tava în cuptor şi lăsaţi-o să se coacă timp de 25 de minute, până când partea de deasupra începe să se crape. Lăsaţi prăjitura să se răcească timp de 40-45 de minute înainte de a o tăia în pătrate de dimensiuni egale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O reţetă de sezon - negrese cu ciocolată, dovleac şi arahide.
 Vizualizări articol: 437 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O reţetă de sezon - negrese cu ciocolată, dovleac şi arahide0.05

Facos Suceava
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei