Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 nov 2009 - Anul XIV, nr. 259 (4245)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Muzica ne face mai deştepţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un studiu recent a scos la iveală faptul că oricine îşi poate spori abilităţile cognitive dacă învaţă să cânte la un instrument muzical. Se ştie deja că, în general, creierul muzicienilor este diferit din punct de vedere structural şi funcţional de cel al persoanelor care nu ştiu să cânte şi, în plus, zonele cerebrale folosite pentru procesarea muzicii sunt mai dezvoltate şi mai active în cazul muzicienilor.
Potrivit cercetătorilor, neurofiziologia creierului unui om se modifică şi dacă respectiva persoană de-abia începe să înveţe să cânte la un instrument muzical. Din acest motiv, profesorul Lutz Jancke a propus integrarea muzicii în terapiile neuropsihologice, mai precis, utilizarea muzicii pentru îmbunătăţirea vorbirii, a memoriei sau chiar a dispoziţiei.
Jancke susţine că zonele cerebrale implicate în procesarea muzicii sunt solicitate şi în cazul altor activităţi, ca, de exemplu, memorarea sau vorbirea. „Dacă muzica are o influenţă atât de mare asupra plasticităţii creierului, atunci se pune problema dacă acest efect poate spori performanţa cognitivă”, a explicat Lutz Jancke.
Studii anterioare demonstraseră faptul că practicarea muzicii ajută la dezvoltarea memoriei şi a vorbirii, iar Jancke nu a făcut decât să sugereze extinderea cercetărilor în acest domeniu. „Ştiinţa va continua să folosească muzicienii drept model pentru cercetarea plasticităţii creierului, şi, cu puţin noroc, această practică va deveni un element de bază în reabilitarea neuropsihologică”, a mai spus Lutz Jancke.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Muzica ne face mai deştepţi.
 Vizualizări articol: 588 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Muzica ne face mai deştepţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei