Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 nov 2009 - Anul XIV, nr. 259 (4245)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cinematograful 3D a cucerit definitiv Hollywood-ul

Cu săli de cinematograf tot mai bine echipate, cu regizori prestigioşi în spatele camerelor de filmat şi dispunând de un public fidel, cinematograful 3D a cucerit definitiv Hollywood-ul, care vede în el o modalitate de a combate criza mondială prin readucerea spectatorilor în sălile de cinema.
Potrivit AFP, cinematograful 3D nu este o noutate pentru Hollywood. Încă din anii '50, începând cu "The Creature from the Black Lagoon" de Jack Arnold, acest procedeu care creează iluzia profunzimii şi a reliefului a "irupt" cu regularitate pe marile ecrane, fără însă să reuşească niciodată să se impună cu adevărat. Însă după anii '2000, acest fenomen a luat o altă amploare.
"Cred că a existat o adevărată întoarcere la 3D graţie tehnologiei numerice, care i-a permis să fie mai precis şi mai luminos pe ecran, oferind publicului o impresie mult mai bună", a declarat Mark Zoradi, preşedintele Walt Disney Motion Pictures Group.
"Această tehnică oferă spectatorului un motiv de a continua să meargă la cinematograf, pentru a găsi acel ceva pe care nu îl poate avea la el acasă. Acest fenomen va dura destul de mult", a adăugat Mark Zoradi.
Pentru a argumenta această părere personală, el a menţionat rapiditatea cu care sălile de cinema din Statele Unite s-au echipat pentru a putea să efectueze proiecţii în 3D.
"Când am lansat primul nostru film în 3D, în 2005, intitulat «Chicken Little», erau doar 84 de ecrane echipate în Statele Unite. Astăzi, filmul "O poveste de Crăciun 3D" de Robert Zemeckis va fi vizionat în 3D în 2.000 de săli în Statele Unite şi în alte 2.000 de săli din lume", a explicat Mark Zoradi.
Tradiţional fidel filmelor pentru copii, de animaţie sau horror, cinematograful 3D visează acum la noi "teritorii". Din acest punct de vedere, mult aşteptatul "Avatar", regizat de James Cameron, ce va fi lansat în decembrie 2009, şi "Alice în ţara minunilor", de Tim Burton, ce va fi lansat în 2010, ar putea să marcheze un "înainte" şi un "după" pentru folosirea acestui procedeu.
"Cred că James Cameron va extinde definiţia a ceea ce poate fi un film în 3D", consideră Jason Constantine, preşedinte direcţiei de achiziţii şi coproducţii a Lionsgate.
Şi el consideră că fenomenul 3D va dura mulţi ani şi că nu este o modă trecătoare. În opinia sa, tehnica 3D se pretează perfect filmelor de aventuri, science-fiction, suspens sau de acţiune, atât timp cât îmbunătăţirile pe care le aduce rămân "intrinseci poveştii filmului".
Astfel, "Saw 7", care va fi lansat în 2010 în versiune 3D, va fi conceput ca o experienţă 3D de la A la Z, începând de la scenariu până la post-producţie, producătorii săi având obiectivul declarat de a crea un film de groază "cum nimeni nu a mai văzut vreodată".
Chiar dacă tehnica 3D nu este un leac miraculos pentru criza pe care o traversează studiourile, ea reprezintă un element pozitiv, aducând oamenii în sălile de cinema, a explicat Mark Zorandi, care a adăugat că "în pofida recesiunii, numărul spectatorilor înregistrează mai degrabă o tendinţă crescătoare".
Pentru filmul "O poveste de Crăciun 3D", Mark Zoradi estimează că mai mult de jumătate din încasări vor proveni din versiunea 3D pe plan mondial şi aşteaptă ziua, nu chiar atât de îndepărtată pe cât pare, în care marile filme vor fi lansat doar în 3D.
Tehnica 3D antrenează costuri de producţie evident mai mari însă acestea sunt compensate, deoarece filmele "clasice" produse în 3D de compania Lionsgate au obţinut încasări de peste 200 de milioane de dolari pe plan mondial între ianuarie şi aprilie 2009.
Piaţa DVD-urilor, a cărei agonie contribuie la criza actuală a marilor studiouri, ar putea şi ea să beneficieze de pe urma filmelor 3D. În opinia experţilor, pe un termen mai lung, care va debuta peste doi-cinci ani, ea va intra în casele oamenilor şi va dinamiza vânzările de DVD-uri.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cinematograful 3D a cucerit definitiv Hollywood-ul.
 Vizualizări articol: 496 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cinematograful 3D a cucerit definitiv Hollywood-ul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei