Alarma şi agenda de contacte de pe telefonul mobil sunt cele mai importante pentru români, fiind folosite de 35% şi, respectiv, 77% dintre posesorii de mobile, este concluzia unui studiu realizat de GfK România.
GfK România a analizat, în septembrie, în cadrul studiului Omnibus, locul pe care telefoanele mobile îl ocupă în viaţa românilor şi anume funcţiile cele mai solicitate şi categoriile de persoane care ar suferi cel mai mult de pe urma privării de telefon.
În afară de apeluri şi SMS-uri, posesorii de telefoane ar fi cel mai afectaţi de pierderea agendei de contacte, lucru valabil pentru cele mai multe persoane indiferent de vârstă, în condiţiile în care 77% dintre respondenţi spun că accesează această funcţie zilnic. Pe de altă parte, ceasul deşteptător de pe telefonul mobil este folosit zilnic de 35% dintre respondenţi.
În plus, 32% dintre tinerii cu vârste între 18 şi 24 de ani şi 12% dintre cei cu vârste între 25 şi 34 de ani folosesc player-ul de muzică de pe telefon, în timp ce 41% dintre tinerii din prima categorie şi 11,8% dintre cei din a doua categorie folosesc funcţiile Bluetooth şi infraroşu.
Tinerii cu vârste sub 24 de ani ar fi cei mai afectaţi de privarea de telefonul mobil, în timp ce persoanele cu vârsta peste 35 de ani ar fi mai puţin afectate de acest lucru.
Studiul GfK Omnibus a fost realizat pe un eşantion de 1.000 de respondenţi, reprezentativ la nivel naţional. Potrivit acestuia, circa 75% din populaţia României cu vârste peste 15 ani deţine telefon mobil, iar în mediul urban, proporţia se ridică până la 85%.