Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 oct 2009 - Anul XIV, nr. 237 (4223)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

O reţetă de toamnă: Lasagna vegetariană cu sos pesto

Odată cu sosirea toamnei, nutriţioniştii britanici recomandă "Lasagna vegetariană cu sos Pesto" tuturor persoanelor care doresc să gătească un preparat simplu şi delicios, informează ivillage.com.
Ingrediente:
1 1/3 ceaşcă de brânză parmezan rasă
250 de grame de brânză ricotta
piper - după gust
sare - după gust
1 ceaşcă de sos pesto (sos de busuioc cu parmezan, muguri de pin şi ulei de măsline)
900 de grame de sparanghel tocat mărunt
1 căpăţână de usturoi tocat
450 de grame de paste lasagna
250 de grame de brânză mascarpone
Mod de preparare:
1. Încălziţi cuptorul la temperatura de 200 de grade Celsius.
2. Umpleţi pe jumătate un vas mare cu gheaţă, apoi turnaţi deasupra apă.
3. Într-un vas cu apă fierbinte şi sărată, fierbeţi sparanghelul timp de 3 minute, neacoperit. Scurgeţi apa şi puneţi-l în vasul cu cuburi de gheaţă, pentru a opri fieRberea. După aproximativ 5 minute, puneţi sparanghelul pe un platou, sub un şervet de hârtie.
4. Între timp, amestecaţi brânza ricotta cu brânza mascarpone, cu usturoiul, cu sarea şi cu piperul.
5. Ungeţi fundul unei tăvi de 20 cm x 20 cm cu ulei de măsline. Aşezaţi pastele lasagna pe fundul tăvii. Turnaţi o treime din amestecul preparat la punctul precedent, apoi o treime din sosul pesto şi un strat de sparanghel. Presăraţi deasupra brânză parmezan rasă. Repetaţi această operaţiune de încă două ori. Aşezaţi deasupra paste lasagna şi ungeţi cu unt. Turnaţi încă o treime din ceaşca de brânză Parmezan pe deasupra. Acoperiţi cu o folie. (Acest amestec poate fi pregătit cu o zi înainte şi păstrat în frigider).
6. Coaceţi la cuptor timp de 30 de minute, cu folie de aluminiu deasupra tăvii. Înlăturaţi folia şi continuaţi coacerea până când partea de deasupra devine aurie cu uşoare irizaţii maronii.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O reţetă de toamnă: Lasagna vegetariană cu sos pesto.
 Vizualizări articol: 759 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
O reţetă de toamnă: Lasagna vegetariană cu sos pesto5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei