Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 oct 2009 - Anul XIV, nr. 237 (4223)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dorneanul Andrei Pungovschi expune fotografii cu ocazia Zilei Mondiale a Îngrijirii Paliative

O expoziţie de fotografie organizată de Fundaţia Hospice Casa Speranţei şi cuprinzând imagini realizate de dorneanul Andrei Pungovschi, fotoreporter la Mediafax Foto, are loc între 8 şi 16 octombrie în Bucureşti şi Braşov, cu ocazia Zilei Mondiale a Îngrijirii Paliative.
Expoziţia, care constă într-un fotoreportaj semnat de Andrei Pungovschi, face parte dintr-o serie de evenimente organizate de Fundaţia Hospice Casa Speranţei pentru a marca Ziua Mondială a Îngrijirii Paliative, din 10 octombrie.
Astfel, fundaţia a lansat o petiţie online pentru susţinerea dreptului la îngrijiri paliative specializate pentru persoanele suferind de boli incurabile grave şi organizează două Zile ale Porţilor Deschise la sediul din Braşov, unde sunt invitaţi, printre alţii, Mihaela Rădulescu, Alexandru Filip (pilot de raliu, locul I categoria A la Campionatul Naţional 2009), Franco Midiri (cantautor italian premiat la San Remo 2009) şi Andrei Pungovschi. De asemenea, pe 10 octombrie, la Centrul Cultural Reduta din Braşov va avea loc un concert Franco Midiri şi corul de copii UNISON.
Prin aceste evenimente, Fundaţia Hospice Casa Speranţei îşi propune să atragă atenţia publicului asupra faptului că există servicii de îngrijire paliativă pentru bolnavii incurabili din România, dar că acestea acoperă sub 5% din nevoi şi sunt asigurate în cea mai mare parte gratuit, de către diverse organizaţii neguvernamentale şi în câteva spitale din sistemul public de sănătate.
Hospice Casa Speranţei este iniţiator al parteneriatului cu Ministerul Sănătăţii şi Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer, pentru dezvoltarea unui Plan Naţional de Paliaţie (în cadrul Programului naţional de tratament al cancerului).
Andrei Pungovschi, fotoreporter la Mediafax Foto, a absolvit Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din Bucureşti. El a lucrat ca fotoreporter şi la Ziarul Financiar şi la Columbia Missourian. A beneficiat de două burse în Statele Unite ale Americii, la University of Montana şi University of Missouri, precum şi de un internship de fotojurnalism la Associated Press, Seattle. Anul trecut, el a câştigat Premiul de Excelenţă la categoria Sports Action, în cadrul celei de-a 65-a ediţii a competiţiei de fotojurnalism Pictures of the Year.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dorneanul Andrei Pungovschi expune fotografii cu ocazia Zilei Mondiale a Îngrijirii Paliative.
 Vizualizări articol: 542 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dorneanul Andrei Pungovschi expune fotografii cu ocazia Zilei Mondiale a Îngrijirii Paliative0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei