Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 sep 2009 - Anul XIV, nr. 224 (4210)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Zece paşi spre fericirea în cuplu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Una dintre întrebările ce apar frecvent în mintea femeilor este „Ce pot face pentru a-mi îmbunătăţi relaţia cu partenerul?”. Vă prezentăm o colecţie de răspunsuri-clişee la această nedumerire, răspunsuri care sunt repetate constant, tocmai pentru că sunt adevărate.

La o astfel de întrebare, care cel mai probabil a torturat pentru prima dată creierul unei femei, răspunsurile vin de-a valma, sunt numeroase, complicate, variate şi ciudate şi după un timp încep să sune ca nişte banalităţi. Numai că aceste sfaturi, repetate încontinuu, funcţionează şi chiar constituie secretele ce stau în spatele relaţiilor reuşite. Soluţiile sunt testate şi garantează o viaţă de cuplu sănătoasă şi fericită.

1. Respectaţi regulile de bună purtare.
Folosirea cuvintelor magice „Te rog”, „Mulţumesc” şi „Cu plăcere” va face minuni în relaţia dumneavoastră, pentru că un astfel de comportament îi reaminteşte partenerului că îl iubiţi, că îl respectaţi şi că nu luaţi relaţia voastră de-a gata.

2. Condimentaţi-vă viaţa
Este cât se poate de adevărat că diversitatea reprezintă „condimentul” vieţii. Numeroase studii ştiinţifice au arătat că plictiseala generează întotdeauna nemulţumiri legate de relaţie. Şi pentru a nu vă plictisi în doi, puteţi planifica şi încerca tot felul de experienţe, de la o vizită într-un loc necunoscut şi până la o vacanţă cu rucsacul în spate prin Sri Lanka. Lucrurile noi pe care le descoperiţi împreună vă vor ajuta să vă apropiaţi.

3. Jocul vă uneşte
Găsiţi-vă un sport preferat sau o ocupaţie care vă place amândurora şi transformaţi această activitate într-o prioritate pentru relaţia voastră. Privitul la televizor nu intră în această categorie. Mersul cu cortul, plimbarea cu bicicleta, construirea de machete de trenuleţe, compunerea unui puzzle, orice... Important este ca amândurora să vă facă plăcere să participaţi la respectiva activitate.

4. Certaţi-vă în mod constructiv
Dacă vreţi ca disputele care apar inevitabil într-un cuplu să ducă la un rezultat bun, ţineţi minte următoarele reguli de aur. În primul rând, nu vă jigniţi partenerul. În al doilea rând, dacă vedeţi că lucrurile încep să degenereze, luaţi o pauză pentru a vă calma. În al treilea rând, lăsaţi-vă partenerul să termine ce are de spus. Şi, în fine, nu începeţi niciodată o ceartă exact în momentul în care sunteţi nervoasă.

5. Faceţi-vă favoruri
Nimănui nu îi place să i se spună ce are de făcut, dar, în general, orice persoană poate accepta un compromis. Dacă vreţi ca iubitul să facă pentru dumneavoastră un lucru care cu siguranţă nu îi face plăcere, cea mai rapidă şi sigură cale de a evita un conflict este să „îndulciţi” afacerea. De exemplu, puteţi să îi promiteţi că veţi urmări cu sufletul la gură următorul meci al echipei sale de fotbal favorite, dacă este de acord să meargă la cinematograf să vedeţi împreună filmul siropos.

6. Două minţi gândesc mai bine decât una singură
În momentul în care vă implicaţi într-o relaţie, acest lucru presupune că s-a petrecut un fel de fuziune. Gândiţi-vă că nu aţi combinat doar lucrurile bune, ci fiecare a „moştenit” şi problemele celuilalt. Tocmai de aceea, mai bine abordaţi greutăţile la unison, fără a le considera doar ale unuia sau ale altuia. De exemplu, dacă iubitul dumneavoastră a început să se îngraşe, în loc să îl bateţi la cap să ţină regim, mai bine vă faceţi timp pentru a merge împreună la sală sau pentru a face sport.

7. Distanţa fizică poate însemna apropiere sufletească
Este foarte important ca fiecare dintre dumneavoastră să îşi păstreze grupul de prieteni şi să petreacă, din când în când, o seară în compania acestora. Activităţile pe care le faceţi singură, fără iubitul dumneavoastră, nu doar că vă vor face să îi simţiţi mai mult lipsa, ci vă vor ajuta şi să vă menţineţi sănătatea mintală.

8. Comunicaţi
Nu vă daţi înapoi să abordaţi şi subiecte serioase, nu doar pe cele de suprafaţă. Discuţiile despre bani, religie, fidelitate, familie, copii nu sunt chiar cele mai distractive, însă sunt extrem de importante.

9. Râsul este cel mai bun medicament
Învăţaţi să faceţi haz de necaz şi apelaţi cu încredere la autoironie atunci când este cazul. Din greşeli se învaţă, spune o vorbă, şi puţine lucruri sunt atât de grave încât să merite o ceartă serioasă.

10. Nu renunţaţi la ritualurile în doi
Stabiliţi-vă un ritual şi menţineţi-l indiferent de ce se întâmplă. Fie că este vorba de obişnuinţa de a vă ura „noapte bună” seara la culcare, ideea de sta de vorbă până dimineaţa o dată pe lună sau promisiunea de a face dragoste măcar o dată pe săptămână, alegeţi ceva care să fie pe placul amândurora.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zece paşi spre fericirea în cuplu.
 Vizualizări articol: 418 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Zece paşi spre fericirea în cuplu5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei