Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 aug 2009 - Anul XIV, nr. 192 (4178)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un concert al lui Alice Cooper, anulat din motive religioase

Concertul pe care veteranul rocker Alice Cooper ar fi trebuit să îl susţină în oraşul finlandez Tampere, în decembrie, a fost anulat şi reprogramat în altă localitate, organizatorii dorind să evite un conflict cu "politicile creştine" din oraş, informează yle.fi.
Organizatorii acestui concert, care trebuia să aibă loc la Tampere Arena, pe 11 decembrie, au anulat evenimentul, deoarece au dorit să evite un eventual conflict cu "politicile creştine" din localitate.
"Grupuri religioase, precum cel luteran Nokia Mission, folosesc Tampere Arena pentru evenimentele lor, iar din acest motiv, directorii sălii nu au dorit ca Alice Cooper să apară în aceeaşi sală. Contractul pe care l-am primit de la Tampere Arena precizează că nici un artist nu poate să cânte acolo dacă «invocă răul şi puterea întunericului»", a explicat promotorul muzical Kalle Keskinen.
Harri Wiherkoski, directorul Tampere Arena, a anunţat anularea concertului în cursul zilei de vineri. El a mărturisit că a decis să nu semneze contractul după ce a citit într-un ziar că Alice Cooper va concerta acolo. Wiherkoski a spus că alte două concerte au fost anulate în trecut pentru acelaşi motiv.
"Nu ne-am imaginat niciodată că un veteran al rockului, care a concertat în Finlanda în patru decenii diferite, fără nici o problemă în trecut, şi care a vorbit în mod public deja despre convingerile lui religioase, nu va avea voie să cânte în Tampere Arena, în 2009", a adăugat Keskinen.
Alice Cooper, în vârstă de 61 de ani, şi-a început cariera în anii 1970, luându-şi numele de scenă după cel al unei vrăjitoare din secolul al XVII-lea. El a evocat adeseori filme horror şi teme macabre în muzica şi în concertele sale. În ultimii ani însă, el s-a descris drept "creştin renăscut" şi "un jucător de golf foarte avid".
Cea mai recentă apariţie a lui Alice Cooper în Finlanda datează din noiembrie 2007.
Alice Cooper a fost iniţial numele trupei înfiinţate la mijlocul anilor \'60 de către Vincent Damon Furnier. Formaţia şi-a construit o imagine total diferită de cea a artiştilor acelei vremi: garage rock şi heavy metal, în combinaţie cu show-uri desprinse parcă din filmele de groază, scene "decorate" cu ghilotine, sânge fals, scaune electrice şi şerpi boa. Alice Cooper a lansat primul album, "Pretties For You", în 1969. Un an mai târziu a apărut "Easy Action", iar în 1971, trupa a primit discul de aur pentru "Killer", succes confirmat şi de "School\'s Out", în 1972. Albumul "Billion Dollar Babies", lansat în 1973, a ocupat prima poziţie în topurile din SUA şi Marea Britanie. În acelaşi an, după "Muscle of Love", trupa s-a destrămat, membrii acesteia implicându-se în diferite proiecte solo sau de grup.
Vincent Damon Furnier şi-a luat atunci numele de Alice Cooper şi a decis să urmeze o carieră solo, păstrând sound-ul heavy metal şi imaginea formată. El şi-a câştigat astfel titlul de "regele shock-rock". Cooper a lansat în 1974 primul album solo, "Welcome to My Nightmare", urmat, doi ani mai târziu, de "Alice Cooper Goes to Hell".
După o perioadă în care popularitatea sa începuse să scadă, Alice Cooper revine cu succes spre sfârşitul anilor \'80, "Constrictor" şi "Trash" anunţând întoarcerea "regelui" în lumina reflectoarelor. Albumul "Trash", avându-i drept invitaţi pe Jon Bon Jovi, Richie Sambora şi membrii trupei Aerosmith, cuprinde cel mai cunoscut hit al artistului, "Poison".
Cel mai recent album de studio al său este "Along Came a Spider", lansat în 2008.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un concert al lui Alice Cooper, anulat din motive religioase.
 Vizualizări articol: 357 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un concert al lui Alice Cooper, anulat din motive religioase0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei