Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 aug 2009 - Anul XIV, nr. 188 (4174)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ciocolata viitorului se topeşte la peste 55 de grade Celsius şi îi face pe oameni fericiţi

Ciocolata care se topeşte sub efectul căldurii şi se scurge dezagreabil de-a lungul degetelor va fi, în curând, doar un vis urât de domeniul trecutului, susţin cercetătorii elveţieni din industria ciocolatei, citaţi de AFP.
Experţii elveţieni lucrează, în prezent, la obţinerea unei ciocolate ideale, săracă în calorii şi capabilă să reziste la temperaturi de până la 55 de grade Celsius.
"Un proces special de producţie" şi un conţinut mai mic de unt de cacao permit obţinerea acestor rezultate, a declarat Hans Vriens, directorul departamentului de inovaţii al producătorului de ciocolată Barry Callebaut.
Sortimentul de ciocolată rezistentă la căldură nu este totuşi o invenţie a secolului al XXI-lea. Consumată ani de zile de militarii elveţieni şi americani, această ciocolată nu a putut fi produsă niciodată pe scară industrială, iar acest proiect l-a ambiţionat pe ciocolatierul Barry Callebaut.
Astfel, ciocolatierul elveţian speră că noul său produs va impulsiona vânzările companiei sale în China, India, Africa de Sud, America Latină sau în statele sudice din Statele Unite. Pentru moment, compania elveţiană comercializează acest sortiment doar în Canada, Germania, Franţa şi Marea Britanie, în principal din motive legate de temperaturile înregistrate în aceste ţări.

 

Ciocolata, tratament antidepresiv

În opinia lui Hans Vriens, acest sortiment îşi păstrează savoarea intactă, este crocantă şi, printr-un miracol al ştiinţei, nu se dizolvă decât în contact cu saliva.
Această invenţie este departe însă de a fi unică. În afara acestui sortiment, cercetătorii companiei Barry Callebaut lucrează pentru obţinerea unui sortiment de ciocolată care să îi facă pe oameni fericiţi, graţie feniletilaminei, o substanţă ce acţionează ca un antidepresiv.
Experţii elveţieni efectuează cercetări asupra unei alte molecule, denumită teobromină, ale cărei efecte sunt identice cu cele avute de cafeină.
Nu mai puţin de 230 de molecule naturale, prezente în boabele de cacao, au efecte pozitive asupra stării de sănătate, deschizând calea către o plajă de cercetare foarte largă în faţa cercetătorilor.
Compania Barry Callebaut nu este singura companie elveţiană care se lansează în această aventură. Un alt "campion" al industriei elveţiene, grupul Nestlé, urmează să inaugureze în luna septembrie primul său centru de cercetare dedicat în exclusivitate elaborării produselor de ciocolată de lux.
În schimb, ciocolatierii elveţieni independenţi, avertizează asupra acestor noi produse de ciocolată. În opinia lor, folosirea ingredientelor naturale rămâne singura modalitate de a obţine cea mai bună şi mai gustoasă ciocolată.
Tabletele de ciocolată rezistente la căldură "denaturează complet" produsele tradiţionale, consideră Roger Rohr, directorul producătorului independent genevez Chocolats Rohr.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ciocolata viitorului se topeşte la peste 55 de grade Celsius şi îi face pe oameni fericiţi.
 Vizualizări articol: 479 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ciocolata viitorului se topeşte la peste 55 de grade Celsius şi îi face pe oameni fericiţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei