Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 aug 2009 - Anul XIV, nr. 180 (4166)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cea mai mare halbă metalică de bere din lume a fost construită la Timişoara, cântărind trei tone

Cea mai mare halbă metalică de bere din lume a fost dezvelită, luni, în zona Piaţa 700 din Timişoara, având şase metri înălţime şi o greutate de trei tone, iar în toamnă recordul urmează să fie omologat de Cartea Recordurilor.
Potrivit preşedintelui Fundaţiei Culturale Timişoara (FACT), Ioan Coriolan Gârboni, care s-a ocupat de fabricarea acestei halbe, aceasta are şase metri înălţime şi cântăreşte trei tone, fiind de două ori mai mare faţă de o altă halbă, din Malaezia, care figurează în acest moment în Cartea Recordurilor drept cea mai mare halbă metalică din lume.
"Timişoara, care este un oraş cu o mulţime de premiere, are cea mai veche fabrică de bere din sud-estul Europei şi una dintre cele mai vechi din Europa, din 1718. Iniţiativa fundaţiei noastre a fost să scoatem în evidenţă acest lucru şi am hotărât să batem acel record Guinness din Malaezia. La o halbă de trei metri, cât au ei, noi am construit una dublă, de aproape trei tone, din inox complet, de şase milimetri grosime", a spus Gârboni, care este şi directorul Filarmonicii "Banatul" din Timişoara.
Conform acestuia, preţul halbei ar fi fost de 35.000 de euro, însă, în realitate, aceasta a costat jumătate, datorită sponsorizărilor.
"Preţul ei ar fi la 35.000 de euro, dar noi nu am plătit decât sub jumătate din preţ, pentru că am fost sponsorizaţi cu materiale de către fabrica de bere", a spus Gârboni.
Directorul FACT a recunoscut că, deocamdată, recordul nu a fost omologat, însă speră ca, până în toamnă, halba de şase metri de la Timişoara să fie recunoscută ca fiind cea mai mare din lume.
"Se vor face formele ca în toamnă să doboare recordul Guinness, deci va fi cea mai mare halbă de bere de metal din lume. Formele pentru omologarea unui record şi trecerea lui oficială în Guinness Book durează foarte mult", a precizat Gârboni.
Ioan Coriolan Gârboni a menţionat că doreşte ca în toamnă, la Timişoara, să fie instalată şi cea mai mare lampă electrică din lume, municipiul fiind primul din Europa cu străzi iluminate electric.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cea mai mare halbă metalică de bere din lume a fost construită la Timişoara, cântărind trei tone.
 Vizualizări articol: 287 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cea mai mare halbă metalică de bere din lume a fost construită la Timişoara, cântărind trei tone0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei