Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 iul 2009 - Anul XIV, nr. 162 (4148)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un concert tribut în onoarea lui Michael Jackson va fi organizat în Las Vegas

Un concert tribut în onoarea lui Michael Jackson va fi organizat la Palm Hotel and Casino din complexul The Pearl, din Las Vegas, pe 29 august, ziua în care regretatul "Rege al muzicii pop" ar fi împlinit 51 de ani, a anunţat purtătorul de cuvânt al acestui hotel, citat de accesshollywood.com.
La spectacolul tribut vor participa atât artiştii care susţin spectacole la acest hotel din Las Vegas, cât şi câţiva cântăreţi şi trupe celebre, a declarat Erich Bergen, starul spectacolului "Jersey Boys", pentru Las Vegas Review Journal.
Erich Bergen, care este şi coproducător al acestui spectacol tribut, a adăugat că numele participanţilor la concert vor fi anunţate pe parcurs.
Într-o altă ştire, difuzată de postul de televiziune KVBC Las Vegas, se spune că Jermaine Jackson, fratele lui Michael Jackson, urmează să se întâlnească în curând cu directorii hotelului Wynn Las Vegas pentru a discuta o posibilă apariţie în concert a trupei Jackson 5.
Între timp, oficialităţile şi locuitorii oraşului Los Angeles au deschis o adevărată polemică în presa locală, în privinţa cheltuielilor generate de ceremonia publică de omagiere a regretatului cântăreţ american, ce a avut loc marţi. Potrivit primăriei oraşului Los Angeles, această ceremonie a costat oraşul suma de 1,4 milioane de dolari, dar susţin că încasările şi celelalte avantaje economice, mai ales turistice, de care a beneficiat oraşul Los Angeles, compensează această sumă.
Dezbaterea balanţei de cheltuieli şi venituri, într-un oraş al cărui buget înregistrează un buget deficitar, la fel ca şi cel al statului California, aflat în pragul falimentului, a căpătat o turnură politică, odată cu depunerea, vineri, a două moţiuni în cadrul Consiliului Municipal local, ce vor fi dezbătute pe 21 iulie.
Prima, depusă de consilierul Dennis Zine, un fost poliţist, denunţă cifrele oficiale publicate de Antonio Villaraigosa, primarul oraşului Los Angeles. Dennis Zine susţine că suma totală a cheltuielilor generate de ceremonia publică organizată în memoria lui Michael Jackson s-a ridicat la patru milioane de dolari şi cere primăriei să facă lumină în acest caz.
El s-a declarat uimit în special de faptul că sicriul lui Michael Jackson a fost transportat, potrivit surselor sale, într-un vehicul ce aparţinea unităţii trupelor de elită a poliţiei din Los Angeles, la ieşirea din Staples Center, după ceremonia publică.
Municipalitatea susţine însă că cifra reală este de 1,4 milioane de dolari, precizând că în calcularea ei s-a ţinut cont doar de orele suplimentare plătite poliţiştilor mobilizaţi, şi nu de plata integrală a salariilor acestora pentru o zi, aşa cum reiese din calculele făcute de Dennis Zine.
A doua moţiune a fost depusă de Janice Hahn, consilier al primăriei din Los Angeles. Şi ea cere o detaliere a costurilor operaţiunii, însă propune şi evaluarea veniturilor generate de acea ceremonie omagială, acreditând ideea că oraşul Los Angeles "a câştigat probabil mai mulţi bani decât a cheltuit".
Janis Hahn a făcut referire la hotelurile, ocupate în proporţie de 100%, din jurul Staples Center şi la creşterea sensibilă a rezervărilor aeriene pentru Los Angeles. În plus, aceeaşi sursă anticipează o renaştere a turismului în metropola californiană, în urma decesului lui Michael Jackson.
"Acum, oamenii vor vizita Hollywood Boulevard, vor dori să vadă steaua lui Michael Jackson, să cumpere flori pe care să le depună lângă această stea, vor circula cu autobuzele turistice care îi vor conduce la reşedinţa din Holmby Hills unde a decedat «Regele muzicii pop»", a explicat Janis Hahn.
În orice caz, pentru organizarea evenimentului au fost efectuate aceste cheltuieli şi rămâne de văzut cine le va plăti. Dennis Zine refuză ca acestea să fie plătite de contribuabili, susţinând că AEG, promotorul concertelor lui Michael Jackson de la Londra şi, totodată, proprietarul Staples Center, ar trebui să achite sumele cheltuite.
Municipalitatea, la rândul ei, a lansat către fanii lui Michael Jackson un apel prin care le cerea acestora să facă donaţii, încă din zilele care au precedat ceremonia, pentru a ajuta la finanţarea acesteia. Până vineri seara, sumele donate erau de 35.000 de dolari.
Michael Jackson a decedat pe 25 iunie în urma unui stop cardiac.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un concert tribut în onoarea lui Michael Jackson va fi organizat în Las Vegas.
 Vizualizări articol: 414 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un concert tribut în onoarea lui Michael Jackson va fi organizat în Las Vegas0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei