Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 iul 2009 - Anul XIV, nr. 155 (4141)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste despărţire nu se trece cu clişee

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poveştile de dragoste se încheie de cele mai multe ori rău pentru cel puţin unul dintre parteneri. În general, femeile sunt cele care suferă mai mult, iar după momentul rupturii, după ce „el” a plecat, ea rămâne singură să-şi înfrunte demonii.

Este cât se poate de normal ca după o despărţire să aveţi o stare ciudată, care să vă împingă la a vă lăsa copleşită de cele mai rele scenarii melodramatice, plângându-vă suferinţa şi aşteptând să reuşiţi să depăşiţi acest moment. Şi totuşi, e bine să vă refaceţi rapid pentru a putea merge mai departe. Procesul de vindecare începe dacă reuşiţi să evitaţi următoarele scenarii catastrofale de după despărţire, clişee practicate de cele mai multe femei după o astfel de experienţă. De ce trebuie evitate? Pentru că sunt distructive şi nu fac altceva decât să vă ţină legată de trecut.

 

Vă închideţi în sine

După despărţire, este foarte probabil să petreceţi zile bune închisă în casă, îmbrăcată în halat, lungită pe canapea cu o batistă în mână sau cu o cutie de şerveţele la îndemână, privind absentă pe fereastră sau fixând un punct de pe tapet.
În nici un caz nu trebuie să recurgeţi la o astfel de metodă considerată „de vindecare”. Dacă nu mai ieşiţi în lume, nu mai răspundeţi la telefon şi refuzaţi ajutorul pe care vi-l oferă prietenii dumneavoastră nu veţi face decât să accentuaţi sentimentul de singurătate.

 

Vă transformaţi într-un personaj de telenovelă

Ascultaţi la nesfârşit trilurile deprimante ale lui James Blunt şi fredonaţi versurile melodiei „Goodbye, my lover”, completând peisajul cu câte un oftat adânc. Priviţi cu înfrigurare seriale lacrimogene şi nu reuşiţi să vă dezlipiţi ochii de ecranul poveştilor care mereu au un final fericit. Recitiţi de zeci de ori SMS-urile primite de la fostul, e-mail-urile şi scrisorile de dragoste (mai rare în perioada modernă) care vă aduc aminte de ce a fost... după care aveţi accese de furie care vă fac să distrugeţi toate dovezile de iubire. Gândiţi-vă bine! Chiar vă este de ajutor să recurgeţi la un astfel de comportament al extremelor? Oricum, nu vă vede nimeni...

 

Încercaţi să bateţi recordul mondial la bulimie

Parcă v-aţi propus să deveniţi campioană la bulimie. Vă îndopaţi cu ciocolată, îngheţată (că aşa aţi văzut prin filme, că îngheţata tratează depresia), pizza, plăcinte, prăjituri, cremă de ciocolată, mezeluri şi tot ce mai găsiţi prin frigider. Cu siguranţă nu vă veţi simţi mai bine dacă vă îngrăşaţi! Mai grav va fi că în acest caz va trebui să renunţaţi la blugii strâmţi şi rochiile mulate în favoarea unor haine largi, care să vă acopere rotunjimile nedorite.

 

Vă hărţuiţi fostul iubit

Scrisori de ameninţare, telefoane anonime în miez de noapte, pachete suspecte lăsate în faţa uşii lui, filaj de dimineaţa până seara, ochelari de soare pentru a acţiona incognito şi orice altă idee copiată din romanele sau filmele poliţiste... Uitaţi de astfel de scenarii. Clişeul femeii părăsite, devenită isterică, este de mult „fumat”!

 

Vă imaginaţi tot felul de scenarii

Visaţi cu ochii deschişi, vă faceţi cele mai absurde scenarii, în care, bineînţeles, dumneavoastră şi fostul jucaţi rolurile principale. Vă închipuiţi cum ar fi să vă reîntâlniţi în cel mai romantic mod posibil pe o plajă pustie sau vi-l imaginaţi spunându-vă o declaraţie înflăcărată de dragoste. Treziţi-vă la realitate, că doar nu trăiţi la Bollywood!

 

Luaţi legătura cu femeia care v-a înlocuit

Evident, curiozitatea feminină vă împinge să o cunoaşteţi pe cea cu care fostul v-a înlocuit, să vedeţi ce are ea şi vă lipseşte dumneavoastră. Vă trece prin cap să aflaţi cine e şi să o cunoaşteţi, ascunzându-vă adevărata identitate? Mare greşeală, pentru că riscaţi să vă faceţi mai mult rău decât bine. Nu aveţi nimic de câştigat dintr-o astfel de experienţă.

 

Aşteptaţi cu înfrigurare un semn de la el

Faceţi ce faceţi şi vă treziţi verificându-vă telefonul din două în două minute şi e-mail-ul din cinci în cinci minute. Mai mult decât atât, întoarceţi telefonul pe toate părţile, îl demontaţi şi îl montaţi la loc, să vă asiguraţi că merge, ţineţi mobilul în priză, să fiţi sigură că are baterie. Nu o să reuşiţi decât să vă epuizaţi fizic şi psihic. Lăsaţi telefonul în pace şi găsiţi-vă altă ocupaţie!

 

Minţiţi pentru a vă proteja mândria

Îi minţiţi pe cei din jur că nu aţi fost părăsită, ci dumneavoastră aţi fost cea care a plecat. Spuneţi că dumneavoastră aţi luat decizia, nu el. Gândiţi-vă în primul rând că până la urmă prietenii, părinţii, cunoscuţii vor afla adevărul. Şi mai gândiţi-vă că, dacă ei nu ştiu de la început adevărul, nu vă vor putea ajuta şi consola. Nu aveţi de ce să vă fie ruşine, iar compasiunea pe care o vor dovedi vă va face bine.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste despărţire nu se trece cu clişee.
 Vizualizări articol: 615 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Peste despărţire nu se trece cu clişee1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei