Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 iul 2009 - Anul XIV, nr. 155 (4141)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Costa Rica, ţara cu cei mai fericiţi locuitori din lume

Costa Rica este ţara cu cei mai fericiţi locuitori din lume, în care aceştia se simt "în armonie" cu mediul înconjurător, a raportat presa locală, sâmbătă, citând rezultatele unui sondaj realizat de o asociaţie ecologistă britanică, informează AFP.
Peste 85% dintre locuitori s-au declarat "fericiţi să trăiască" în această ţară latino-americană, potrivit acestui sondaj realizat de asociaţia nonguvernamentală The New Economics Foundation.
Criteriile avute în vedere au ţinut cont de gradul de satisfacţie a locuitorilor, dar şi speranţa de viaţă şi politicile guvernelor locale pentru protejarea mediului înconjurător, în fiecare ţară.
"În Costa Rica, speranţa de viaţă este de 78,5 ani, iar 85% dintre locuitori se declară fericiţi şi satisfăcuţi de viaţa lor, această ţară aflându-se foarte aproape de a găsi un echilibru între consum şi resursele ei naturale", a declarat Nic Mars, unul dintre autorii acestui sondaj.
Pe a doua poziţie a acestui clasament, ce conţine 143 de state, s-a situat Republica Dominicană, un alt paradis turistic din Caraibe. Locul al treilea a revenit Australiei.
America Latină este regiunea cel mai bine reprezentată în acest sondaj, deoarece ea a "monopolizat" nouă din primele zece locuri.
Statele Unite ocupă doar locul al 114-lea, iar ultima poziţie este ocupată de Zimbabwe. România s-a clasat pe locul al 70-lea.
În ediţia anterioară a acestui sondaj, realizată în 2006, primul loc a fost ocupat de arhipelagul Vanuatu din Oceanul Pacific.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Costa Rica, ţara cu cei mai fericiţi locuitori din lume .
 Vizualizări articol: 512 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Costa Rica, ţara cu cei mai fericiţi locuitori din lume0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei