Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 iun 2009 - Anul XIV, nr. 146 (4132)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Zurich, desemnat oraşul în care se trăieşte cel mai bine

Zurich, capitala financiară a Elveţiei, a învins Copenhaga şi s-a clasat în fruntea clasamentului primelor 25 de oraşe din lume în care se trăieşte cel mai bine, informează Reuters.
În cel de-al treilea sondaj anual care clasifică oraşele cu cea mai bună calitate a vieţii realizat de publicaţia britanică Monocle, pe primul loc s-a clasat oraşul Zurich, care a devansat câştigătorul de anul trecut, capitala daneză Copenhaga.
Tokyo s-a clasat pe locul al treilea, iar Munchen, câştigătorul primei ediţii a studiului, în 2007, a coborât pe a patra poziţie, fiind urmat de Helsinki.
Topul 10 al celor mai "locuibile" oraşe a fost completat, în ordine, de oraşele Viena, Paris, Melbourne şi Berlin.
Tyler Brule, editorul-şef al revistei Monocle, a declarat că a fost o cursă strânsă, iar Zurich nu s-a detaşat ca şi câştigător datorită vieţii lui nocturne.
"Cred că trebuie să le reamintesc oamenilor că acesta este un sondaj despre calitatea vieţii. Nu este un sondaj referitor la cel mai «sexy» oraş din lume, nici despre oraşul cu cele mai multe afaceri din lume sau cu cele mai multe centre culturale din lume. Acest sondaj vizează adevărata «locuibilitate»", a adăugat Tyler Brule.
El a explicat faptul că indexul de locuibilitate a ţinut cont de multe variabile, inclusiv investiţiile făcute în transportul public, siguranţa publică, sănătatea, educaţia şi numărul de săli de cinematograf dintr-un oraş. "Am ţinut cont şi de legătura dintre oraş şi întreprinderile lui mici şi mijlocii, iar Zurich a obţinut scoruri extrem de mari la aceste capitole", a explicat Tyler Brule.
În cele din urmă, investiţiile făcute în infrastructura transportului public din Zurich au propulsat acest oraş în fruntea acestui clasament în 2009, dar şi relativa lui "penurie" în domeniul lanţurilor de hipermarketuri a avut o contribuţie însemnată.
Într-un sondaj realizat în 2009 despre oraşele cu cea mai bună calitate a vieţii, realizat de compania specializată în management şi consultanţă Mercer, Zurich s-a clasat pe locul al doilea, după Viena, dar devansând Geneva, Vancouver şi Auckland.
Într-un alt clasament, al "celor mai locuibile oraşe", realizat de Economist Intelligence Unit, Vancouver s-a clasat pe primul loc, iar Zurich a ocupat poziţia a noua.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zurich, desemnat oraşul în care se trăieşte cel mai bine .
 Vizualizări articol: 398 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Zurich, desemnat oraşul în care se trăieşte cel mai bine5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei