Odată cu venirea verii, nutriţioniştii britanici recomandă preparatele bucătăriei mediteraneene, renumite atât pentru savoare, cât şi pentru valoarea lor nutriţională, informează dailymail.co.uk.
Ingrediente:
patru bucăţi de piept de pui fără oase şi fără piele
patru linguri de sos pesto
85 de grame de brânză Mascarpone
4 linguri de ulei de măsline
100 de grame de cuburi de pâine uscată
100 de grame de tomate
o mână de seminţe de pin
o mână de frunze de busuioc
o lingură de pesmet
Mod de preparare
1. Încălziţi cuptorul la 180-200 de grade Celsius. Folosiţi un cuţit ascuţit pentru a tăia pe lungime fiecare piept de pui, pentru a forma astfel un fel de buzunar.
2. Amestecaţi sosul pesto cu crema de brânză Mascarpone, apoi introduceţi câte un sfert din acest amestec în fiecare buzunar al celor patru bucăţi de piept de pui şi neteziţi fanta de închidere.
3. Turnaţi puţin ulei de măsline peste fiecare piept de pui. Puneţi cuburile de pâine pe un platou întins şi turnaţi peste ele ulei de măsline.
4. Puneţi bucăţile de piept de pui pe platou şi presăraţi deasupra lor pesmetul. Aşezaţi bucăţile de piept de pui într-o tavă unsă cu ulei de măsline, împreună cu tomatele. Turnaţi deasupra lor restul de ulei.
5. Introduceţi tava în cuptor, la temperatura indicată, timp de 20-25 de minute, până când pieptul de pui capătă o crustă de culoare arămie şi este bine copt. Presăraţi deasupra seminţele de pin şi reintroduceţi tava în cuptor pentru încă două minute.
6. Presăraţi frunzele de busuioc deasupra şi serviţi acest preparat împreună cu cartofi sau cu pâine.