Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 mai 2009 - Anul XIV, nr. 112 (4098)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Google Ocean arată efectele încălzirii globale asupra mărilor şi oceanelor

Google a dezvoltat o nouă tehnologie numită Google Ocean care arată efectele încălzirii globale asupra mărilor şi oceanelor, prin folosirea imaginilor prin satelit şi a detectoarelor sonice pentru telecomunicaţii subacvatice, informează The Independent.

Aceiaşi tehnologie prin satelit care permite celor mai mult de 500 de milioane de utilizatori să aibă acces la imaginile terestre este folosită acum de Google pentru a ajunge în adâncul oceanelor, pentru a putea monitoriza traseul unei balene sau pentru a compara locaţiile de scufundări.

Dezvoltatorii Google Ocean - aplicaţie bazată pe imaginile din satelit, detectoarele sonice şi datele furnizate de cercetători - au spus că noul sistem permite monitorizarea efectelor schimbărilor climatice asupra mărilor şi oceanelor.

La trei luni de la momentul lansării, site-ul conţine imagini cu o rezoluţie bună a doar 5% din suprafaţa mărilor şi oceanelor, preluate mai ales din zone aflate în proximitatea Statelor Unite şi Japoniei .

Michael Jones, coordonatorul tehnic al proiectului Google a declarat că site-ul conţine fotografii care demonstrează procesul de topire a calotei glaciale.

"Aceste mecanisme de vizualizare ajută oamenii - nu doar savanţii ci şi oamenii obişnuiţi - să aibă certitudinea importanţei schimbărilor climatice asupra stilului de viaţă şi a vieţii în general", a spus Jones.

Una dintre locaţiile cel mai grav afectate este reciful de corali din sud-estul Asiei, unul dintre ecosistemele cu cea mai mare diversitate biologică, care ar putea dispărea până la sfârşitul secolului, din cauza creşterii temperaturii apei.

"Dacă îi ajutăm pe oameni să vadă oceanul aşa cum îl văd oamenii de ştiinţă, atunci vom putea să intrăm cu adevărat în dialog cu ei", a spus Jones.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Google Ocean arată efectele încălzirii globale asupra mărilor şi oceanelor.
 Vizualizări articol: 343 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Google Ocean arată efectele încălzirii globale asupra mărilor şi oceanelor1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei