Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 mai 2009 - Anul XIV, nr. 103 (4089)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Roşiile care nu înmoaie sandvişurile, cea mai mare invenţie de la pâinea feliată şi până în prezent

O nouă varietate de tomate care nu înmoaie sandvişurile cu zeama lor va revoluţiona industria alimentară, fiind considerată cea mai mare invenţie de la introducerea pâinii feliate în alimentaţia publică, informează dailymail.co.uk.

Experţii britanici consideră că noua varietate de roşii va permite prepararea unor sandvişuri cu tomate ale căror felii de pâine nu se vor mai înmuia şi îşi vor păstra fermitatea pentru mai mult timp.

Tesco, cel mai mare retailer britanic, susţine că a descoperit prima varietate de tomate din lume care nu sunt zemoase.

Roşiile sunt foarte populare, dar, din păcate, sucul pe care îl conţin din abundenţă face ca sandvişurile preparate de dimineaţă şi păstrate până la ora prânzului să semene, uneori, cu o bucată udă de mucava. Noua varietate de roşii va înlătura aceste inconveniente, fără ca tomatele să îşi piardă ceva din gustul lor original, susţin britanicii.

Aceste roşii speciale au fost cultivate în Olanda, în cadrul unui program de selecţie ştiinţifică a soiurilor de legume care a început în 1986.

După numeroase teste efectuate pe mai mult de 100 de soiuri de tomate, această descoperire a fost făcută în 2008, când, prin metode naturale de încrucişare a plantelor, cultivatorii au obţinut o varietate de roşii care îşi păstrează forma atunci când sunt tăiate în felii, coapte sau porţionate în cuburi.

Testele specialiştilor au demonstrat că în timpul preparării unui sandviş cu tomate obişnuite, 8% din greutatea acestor legume se pierde după tranşare, iar apoi 12% din sucul lor îmbibă feliile de pâine, în mai puţin de o oră de la preparare.

Noul soi de roşii îmbibă feliile de pâine doar cu 3% din sucul lor, şi asta abia după 12 ore de la prepararea sandvişurilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Roşiile care nu înmoaie sandvişurile, cea mai mare invenţie de la pâinea feliată şi până în prezent.
 Vizualizări articol: 808 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 3 voturi
Roşiile care nu înmoaie sandvişurile, cea mai mare invenţie de la pâinea feliată şi până în prezent4.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei