Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 mar 2009 - Anul XIV, nr. 63 (4049)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sticla de şampanie "inteligentă", printre invenţiile amuzante prezentate la CEBIT

Sticla "inteligentă" de şampanie, ceasurile deşteptător "înţelegătoare" şi compuşii informatici biodegradabili obţinuţi din porumb se numără printre invenţiile care au adus buna dispoziţie la salonul tehnologiilor CEBIT, încercând să alunge îngrijorarea cauzată de criza mondială, relatează AFP.

Sticlele de şampanie care emit un anumit sunet în momentul în care băutura a ajuns la temperatura ideală pentru degustare şi un dulăpior farmaceutic care aminteşte proprietarului ora la care trebuie să îşi ia un anumit medicament s-au numărat printre articolele care au făcut deliciul publicului de la Târgul de la Hanovra organizat de Centrul german pentru cercetare în domeniul inteligenţei artificiale, desfăşurat în perioada 3 - 8 martie.

În acelaşi domeniu al obiectelor casnice, producătorul taiwanez Asus a conceput un ecran tip touchscreen care, montat în bucătărie, poate să controleze atât temperatura de coacere a preparatelor din cuptor, cât şi să reamintească proprietarului, printr-un mesaj virtual, să cumpere pâine. De asemenea, acesta este echipat cu un modul de conectare la internet ce permite consultarea online a reţetelor culinare. Ecranul trebuie, totuşi, să fie ţinut la distanţă de chiuvetă, deoarece acest aparat este sensibil la picăturile de apă.

 

Ceas deşteptător pentru dimineţile dificile

Producătorul german Simple Feature a prezentat un ceas deşteptător "înţelegător", special conceput pentru dimineţile dificile. Aparatul supraveghează ritmul somnului şi detectează mişcările din dormitor, alegând o melodie discretă pentru declanşarea trezirii, cu un termen de maximum 30 de minute faţă de ora de trezire stabilită iniţial de către posesor.

Multe produse dintre cele prezentate, mai mult sau mai puţin insolite, au respectat unul din motivele frecvent întâlnite în cadrul ediţiei 2009 a salonului CEBIT: tehnologia "verde", care respectă şi protejează mediul înconjurător.

Cardurile de memorie şi stickurile USB ale societăţii californiene ATP sunt fabricate pe bază de porumb, sau, mai exact, dintr-un plastic biodegradabil obţinut din fermentarea cerealelor.

În acelaşi registru al protecţiei mediului înconjurător se înscrie şi priza multifuncţională a producătorului coreean Inca Solution. Atunci când computerul nu este folosit pentru un anumit interval de timp, sau atunci când el este oprit, această priză opreşte în mod automat alimentarea tuturor aparatelor electrice periferice: monitor, boxe audio, imprimanta sau lampa electrică.

 

Computerul ecologic

Grupul german Garmin a prezentat un sistem de navigare care evaluează în timp real consumul de carburant, în funcţie de stilul de şofat al conducătorului auto.

Producătorul nipon Fujitsu-Siemens a prezentat "PC-ul cu zero vaţi", ecologic. Acest computer nu consumă nimic atunci când este în stand by.

În domeniul aparatelor care se adresează vacanţelor şi distracţiilor, firma taiwaneză Aiptek a expus "cinematograful portativ". Acest proiector video de buzunar, intitulat Pocketcinema V10, echipat cu un card de memorie pentru stocarea fişierelor, permite utilizatorului să ia peste tot cu el fotografiile de vacanţă sau înregistrarea video a primilor paşi făcuţi de copilul său, putând apoi să le arate prietenilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sticla de şampanie "inteligentă", printre invenţiile amuzante prezentate la CEBIT.
 Vizualizări articol: 359 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sticla de şampanie "inteligentă", printre invenţiile amuzante prezentate la CEBIT0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei