Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 feb 2009 - Anul XIV, nr. 29 (4015)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Preparatele din tofu, delicatese vegetale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tofu nu este unul dintre ingredientele folosite des pentru gătit, însă, dacă este preparat cum trebuie, constituie o foarte bună alternativă la carne.

Multe persoane evită să gătească tofu pentru simplul fapt că nu prea ştiu cum anume să îl pregătească. La prima vedere, tofu nu este decât o bucată de materie nedefinită. Aspectul acestui aliment îi face pe mulţi să dea înapoi de la a-l cumpăra, gândindu-se că aşa ceva nu poate să se gătească uşor sau, mai mult, să aibă un gust bun. Ideea este greşită. De fapt, nu trebuie să fii vegetarian ca să savurezi un preparat cu tofu, căci acest aliment va încânta chiar şi papilele gustative ale celui mai pretenţios gurmand carnivor.

 

Ce este tofu

Tofu este denumirea sub care este cunoscută brânza de soia chinezească. Există şi tofu japonez sau „mătăsos”, un fel de tofu foarte moale, cu o textură fină. Acest aliment se găseşte în magazine sub diferite forme, de la sortimente foarte moi şi până la cele tari. Primele sunt ideale pentru prepararea sosurilor şi a terciurilor, în timp ce brânza tofu mai dură poate fi coaptă, prăjită pe grătar sau preparată în cuptor, întrucât are o textură asemănătoare cu cea a cărnii şi poate fi tăiată bucăţi.

După ce aţi deschis cutia, este indicat să consumaţi brânza de soia imediat, întocmai ca în cazul cărnii proaspete.

Pentru a-l menţine proaspăt, aveţi grijă ca alimentul să stea în apă sau în sucuri cu mirodenii. Dacă este nevoie să completaţi lichidul din cutia sau recipientul în care păstraţi tofu, apa de la robinet sau apa plată va fi suficientă. Dacă doriţi, puteţi chiar marina tofu.

Pentru că absoarbe lichidele foarte uşor, cele mai bune alegeri pentru păstrarea brânzei de soia sunt supele şi marinatele puţin uleioase.

Este bine să ştiţi că tofu în esenţă nu are nici o aromă particulară, aşa că puteţi adăuga orice fel de marinată, în funcţie de preferinţele dumneavoastră.

 

Uşor de preparat

Brânza tofu trebuie scursă înainte de a fi gătită, căci altfel se va împrăştia. O puteţi presa în şerveţele de hârtie sau o puteţi stoarce.

Dacă doriţi, puteţi modifica textura şi proprietăţile brânzei tofu prin congelare. Nu este indicat să congelaţi sortimentul de tofu „mătăsos”. În schimb, prin congelare, tofu cu consistenţă normală capătă o textură mai moale, mai cărnoasă şi poate fi folosit pentru copt şi pentru soteuri. Pentru a congela foarte bine tofu, acesta trebuie tăiat bucăţi, apoi uscat sau presat şi pus la păstrare într-un recipient etanş.

 

Cum se poate găti

În general, pentru a fi gătit foarte bine, tofu trebuie preparat la o temperatură de 375 de grade Celsius timp de o oră, când produsul va arăta exact cum trebuie: cu o textură fermă, de culoare maroniu deschis. Altă opţiune ar fi să fierbeţi brânza de soia la foc mic, folosind aceeaşi metodă pe care o aplicaţi când preparaţi carnea. Tofu poate fi şi prăjit, doar că trebuie să aveţi grijă să folosiţi un sortiment foarte solid, pentru ca bucăţile tăiate să-şi menţină forma. Există o sumedenie de reţete pentru prepararea brânzei tofu, însă puteţi experimenta după propriul plac. Gândiţi-vă că este un aliment special, care poate „împrumuta” gustul oricărui fel de mâncare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preparatele din tofu, delicatese vegetale.
 Vizualizări articol: 844 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preparatele din tofu, delicatese vegetale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei