Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 feb 2009 - Anul XIV, nr. 26 (4012)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Alăptatul, cel mai bun element de legătură între mamă şi copil

Alăptatul întăreşte legătura dintre mamă şi copil şi, în plus, este un element care împiedică mamele să îşi neglijeze copiii mai târziu în viaţă, au confirmat cercetătorii. Studiile anterioare descoperiseră că toţi centrii „de recompensă” existenţi în creierul mămicilor se aprind de fiecare dată când acestea îşi văd bebeluşii zâmbind. Compilând aceste informaţii cu datele furnizate de Universitatea din Queensland în legătură cu raporturile mamă-copil, pediatrul australian Lane Strathearn a descoperit că mamele care alăptează sunt mai puţin supuse riscului de a-şi neglija copiii în viitor. „Au fost raportate de patru ori mai multe cazuri de neglijenţă maternală în rândul femeilor care nu au alăptat, faţă de mămicile care nu şi-au alăptat copiii cel puţin patru luni”, a explicat profesorul Strathearn. Acesta este unul dintre primele studii demografice care furnizează date de statistică despre procentul de copii abuzaţi. Dintre cele 7.223 de cazuri analizate, în 512 au fost confirmate rele tratamente aplicate minorilor, mai grav fiind că în 60 la sută din aceste abuzuri făptaşul a fost chiar mama victimei. Deşi este imposibil să se facă o verificare strictă în acest sens, rezultatele studiului ar putea fi explicate din punct de vedere ştiinţific. „Cea mai mare dificultate într-un studiu de acest gen este că nu-i poţi spune unei femei să-şi alăpteze copilul şi alteia să nu alăpteze, aşa că pot exista erori. Totuşi, concluziile la care am ajuns au sens din punct de vedere biologic pentru că alăptatul este asociat cu eliberarea de oxitocină, o substanţă ce se produce în creier şi ajută la activarea acelor zone care sunt implicate în îngrijirea maternală şi comportamentul mamelor”, a mai spus cercetătorul.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alăptatul, cel mai bun element de legătură între mamă şi copil.
 Vizualizări articol: 360 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Alăptatul, cel mai bun element de legătură între mamă şi copil5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei