Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 ian 2009 - Anul XIV, nr. 17 (4003)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Restaurantele vor afişa conţinuturile calorice ale alimentelor din meniuri

Restaurantele, fast food-urile şi reţelele macdrive vor afişa până în vara anului 2009 conţinutul caloric în meniuri, în încercarea de a-i ajuta pe clienţi să lupte împotriva obezităţii şi să aleagă o dietă mai sănătoasă, relatează dailymail.co.uk.

Această iniţiativă de afişare a conţinutului caloric, propusă de Government's Food Standards Agency (FSA) din Statele Unite, reprezintă continuarea unei propuneri legislative, votată la New York, în 2008. Ea a permis o reducere, în medie, cu 50-100 de calorii pentru fiecare fel de mâncare comandat.

FSA a iniţiat discuţii cu mai multe lanţuri de restaurante, baruri şi companii de catering pentru a introduce această modificare până în vara lui 2009. Surse avizate din interiorul FSA au declarat că Pizza Hut, McDonald's, Pret A Manger, Subway şi Yo! Sushi vor fi printre primele companii ce vor adopta această nouă reglementare.

Tim Smith, directorul executiv al FSA, a declarat că, de acum înainte, clienţii vor putea să aleagă mai bine ce produse să cumpere, datorită etichetelor care vor afişa conţinutul de calorii, grăsimi, zahăr şi sare.

Smith consideră că şefii bucătari, implicaţi în emisiunile culinare difuzate de diverse posturi de televiziune, ar trebui să dea un bun exemplu şi să adopte această normă.

Alasdair Murdoch, directorul executiv al lanţului Pizza Hut, a declarat: "Noi încercăm întotdeauna să îmbunătăţim modalitatea de a ne informa clienţii şi suntem bucuroşi să sprijinim iniţiativa FSA. Ne-am oferit voluntari pentru a participa la această perioadă de testare, pentru a determina dacă informaţiile despre valoarea nutritivă a alimentelor îi ajută cu adevărat pe clienţii noştri".

Această măsură se loveşte, însă, în Marea Britanie de opoziţia exprimată de British Hospitality Association, care susţine că noul proiect va contribui la creşterea costurilor de producţie şi va pune în pericol multe locuri de muncă, într-o perioadă în care micile restaurante şi fast food-urile se luptă să supravieţuiască.

Bob Cotton, directorul general al asociaţiei menţionate, a spus: "Ar fi fost o idee interesantă în circumstanţe normale, dar, pentru numele lui Dumnezeu, acum chiar nu este timpul potrivit pentru aşa ceva!".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Restaurantele vor afişa conţinuturile calorice ale alimentelor din meniuri.
 Vizualizări articol: 636 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Restaurantele vor afişa conţinuturile calorice ale alimentelor din meniuri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei