Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 ian 2009 - Anul XIV, nr. 16 (4002)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Femeile au mai multe coşmaruri decât bărbaţii

Femeile au mai multe coşmaruri decât bărbaţii, pentru că le este mult mai greu să îşi deconecteze la sfârşitul zilei regiunea cerebrală responsabilă cu emoţiile, informează telegraph.co.uk.

Femeile îşi continuă în vis toate îngrijorările acumulate în timpul zilei şi continuă să proceseze aceste emoţii în timp ce dorm.

Această descoperire a fost posibilă graţie unui studiu realizat pe 193 de voluntari, bărbaţi şi femei, de University of the West of England (UWE) din Bristol.

Atunci când au fost invitaţi să povestească cel mai recent vis pe care l-au avut, 19% din bărbaţi au raportat că au avut un coşmar, comparativ cu 34% dintre femei. Emoţiile lor au fost păstrate graţie unor jurnale.

Jennifer Parker, lector în psihologie al acestei universităţi, care a condus acest studiu timp de cinci ani, a declarat că acesta este primul care a cercetat diferenţa între coşmarurile bărbaţilor şi cele ale femeilor. Ea susţine, în cadrul studiului, că femeile au trei tipuri de coşmaruri şi anume cele în care sunt urmărite sau în care viaţa le este ameninţată, cele în care moare cineva de care sunt profund ataşate şi visele confuze.

"Partea interesantă este că, atunci când analizezi conţinutul jurnalelor care descriu coşmarurile, constaţi că bărbaţii şi femeile trăiesc aceleaşi lucruri, dar femeile le retrăiesc cu o mai mare intensitate", a explicat Parker. "Femeile au mai multe vise neplăcute decât bărbaţii , iar visele neplăcute reflectă o doză mai mare de ghinion, o atitudine negativă şi eşecuri", a adăugat ea.

Alte studii anterioare au relevat faptul că visele femeilor conţin mai mulţi membri ai familiei, mai multe emoţii negative, mai multe scene de interior şi mai puţină agresivitate decât cele ale bărbaţilor.

Visele bărbaţilor conţin mai multe referiri la activităţile sexuale. Bărbaţii au raportat în jurnalele lor mai multe scene sexuale, în timp ce femeile au raportat mai multe săruturi şi fantezii sexuale cu celelalte personaje din vis.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Femeile au mai multe coşmaruri decât bărbaţii .
 Vizualizări articol: 761 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Femeile au mai multe coşmaruri decât bărbaţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei