Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 dec 2008 - Anul XIII, nr. 304 (3985)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Potrivit The Independent

Anamaria Marinca, una dintre cele mai bune actriţe ale anului 2008

Anamaria Marinca figurează într-un top al celor mai bune actriţe ale anului 2008, realizat de criticii cotidianului britanic Independent şi inclus într-o retrospectivă a anului cinematografic care a trecut.

Criticul Jonathan Romney de la The Independent apreciază că, pentru cinematografie, anul 2008 a fost un an extrem de viguros şi de plin de surprize. The Independent face o retrospectivă a anului în cinematografie, contabilizând o serie de evenimente şi realizând mai multe topuri.

Astfel, Anamaria Marinca figurează în topul celor mai bune actriţe ale anului 2008 cu rolul din "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", alături de Kristin Scott Thomas, cu rolul din "I've Loved You So Long / Il y a longtemps que je t'aime" regizat de Philippe Claudel, Kathryn Worth cu "Unrelated", Romola Garai cu "Angel", Tilda Swinton pentru rolul din "Burn After Reading/ Citeşte şi arde", Sally Hawkins pentru personajul din "Happy Go Lucky" şi Asia Argento pentru rolul din "The Last Mistress".

Cotidianul britanic a realizat şi un clasament al celor mai buni actori, în care figurează Daniel Day-Lewis pentru "There Will Be Blood / Va curge sânge", Michael Fassbender pentru "McQueen's Hunger", Mathieu Amalric cu "The Diving Bell and the Butterfly / Scafandrul şi Fluturele" şi "Heartbeat Detector", Eddie Marsan pentru rolul din "Happy Go Lucky" şi Robert Downey Jr cu "Tropic Thunder / Furtuna tropicală".

Cea mai cunoscută faţă a anului a fost desemnată de criticii The Independent cea a personajului Wall-E din pelicula de animaţie cu acelaşi nume. În ceea ce-i priveşte pe nou-venitul anului, The Independent consideră că acest titlu i se potriveşte lui Hafsia Herzi pentru rolul din "Couscous".

Materialul publicat de cotidianul britanic mai menţionează că "The Dark Knight / Cavalerul Negru" este filmul cel mai supraestimat al anului, în timp ce pelicula "Angel" a fost cea mai subestimată.

Dintre personalităţile marcante ale lumii filmului care au trecut în nefiinţă pe parcursul anului, The Independent îi menţionează pe actorul Paul Newman şi pe regizorul Anthony Minghella, dar şi pe Heath Ledger, care ar putea fi premiat cu Oscar pentru personajul "Joker" din "The Dark Knight / Cavalerul Negru".

Aniversarea anului a fost desemnată cea a regizorului portughez Manoel Oliveira, care a împlinit 100 de ani şi care lucrează în prezent la un nou film, în timp ce surpriza anului a fost regizarea de către Ben Affleck a peliculei "Gone Baby Gone / Dispărută fără urmă".

În ceea ce priveşte filmele anului, The Independent consideră că acestea au fost "There Will Be Blood / Va curgâ sânge" de Paul Thomas Anderson, "My Winnipeg" a lui Guy Maddin, "Import Export" de Ulrich Seidl, "Gomorrah" a lui Matteo Garrone, "Diary of the Dead / Întorşi dintre morţi" a lui George Romero, "Waltz With Bashir / Vals cu Bashir", regizat de Ari Folman, "Let's Talk About the Rain" de Agnes Jaoui, "Hellboy II: The Golden Army / Hellboy şi Armata de Aur" a lui Guillermo del Toro, "Persepolis", regizat de Marjane Satrapi şi Vincent Paronnaud, şi "The Romance of Astrea and Celadon" a lui Eric Rohmer.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Anamaria Marinca, una dintre cele mai bune actriţe ale anului 2008.
 Vizualizări articol: 786 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Anamaria Marinca, una dintre cele mai bune actriţe ale anului 20080.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei