Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 dec 2008 - Anul XIII, nr. 302 (3983)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Animalele de companie au devenit "noul câmp de bătălie" al proceselor de divorţ

Copiii, banii şi bunurile imobiliare se află de mult timp în centrul disputelor generate de divorţuri, dar custodia asupra animalelor de companie a devenit în ultimii ani o chestiune tot mai aprig disputată de cuplurile care divorţează, potrivit experţilor în avocatură, informează dailymail.co.uk.

Juriştii specializaţi în divorţuri din Marea Britanie susţin că vremea disputelor asupra tacâmurilor şi a argintăriei familiei a apus demult, iar în prezent, avocaţii sunt angajaţi pentru a decide cine are dreptul să păstreze câinele familiei.

Experţii în drept sunt tot mai des solicitaţi pentru a obţine înţelegerile legale în privinţa custodiei şi a "dreptului la vizită" pentru animalele de companie ale cuplurilor care divorţează.

În anumite cazuri, cuplurile aflate în divorţ au cheltuit peste 25.000 de lire sterline (28.000 de euro) în timpul proceselor de divorţ, care au inclus de multe ori audierea unor experţi în comportamentul animal.

Partenerii de cuplu care au locuit împreună, dar fără să fie căsătoriţi, apelează şi ei frecvent la stabilirea unor înţelegeri legale, după separare.

Grant Howell, partener la firma londoneză de drept familial Charles Russell, a mărturisit că disputa unui cuplu asupra custodiei terrierului familiei devenise atât de violentă, încât tribunalul a considerat necesar să rezolve mai întâi această dispută, din cauză că ea distrăgea constant atenţia de la celelalte chestiuni disputate în timpul divorţului.

"Oamenii devin foarte emotivi în privinţa animalelor", a explicat Howell. "Ele devin un fel de pretext de care se agaţă toate celelalte frustrări ale foştilor parteneri de cuplu, care încearcă să obţină astfel ceea ce era mai bun de la cealaltă persoană", a spus el.

În Statele Unite, custodia asupra animalelor de companie a devenit aproape o chestiune banală, mai ales în rândul celebrităţilor.

Starurile de la Hollywood Kirsten Dunst şi Jake Gyllenhaal şi-au disputat custodia asupra ciobănescului german Atticus în momentul în care s-au despărţit. În mod similar, Drew Barrymore a dus o luptă pe viaţă şi pe moarte la tribunal pentru labradorul Flossie, atunci când a divorţat de actorul Tom Green.

Dreptul britanic plasează şi el animalele de companie ale familiei în cadrul bunurilor familiale care trebuie să fie împărţite într-un eventual divorţ.

Totuşi, sistemul legislativ britanic nu este la fel de evoluat în această privinţă precum cel din Statele Unite, unde 90 de universităţi propun studenţilor lor cursuri de drept al animalelor, în care sunt predate noţiuni despre tot ceea ce se întâmplă cu animalele în timpul unui divorţ.

Un studiu efectuat în 2007, în Marea Britanie, printre cei mai buni 100 de avocaţi specializaţi în dreptul familiei, a relevat faptul că judecătorii recunosc într-o proporţie tot mai mare importanţa animalelor de companie în cazul divorţurilor şi al separărilor dintre două persoane.

Custodia comună asupra animalelor de companie a fost acordată în mai mult de o treime din cazurile de separare din anul 2006, iar femeile au obţinut animalele familiei în peste 78% din cazurile de divorţ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Animalele de companie au devenit "noul câmp de bătălie" al proceselor de divorţ.
 Vizualizări articol: 651 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Animalele de companie au devenit "noul câmp de bătălie" al proceselor de divorţ5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei