Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 dec 2008 - Anul XIII, nr. 296 (3977)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Depeche Mode şi-a finalizat noul album de studio

Dave Gahan, solistul trupei britanice Depeche Mode, a declarat într-un interviu că el şi colegii său au finalizat noul lor album de studio, care va fi lansat pe 21 aprilie 2009, în Statele Unite, informează Corriere della Sera.

Dave Gahan a indicat că albumul, al 12-lea din cariera trupei, mai are nevoie de câteva mici ajustări, dar că el şi colegii săi sunt satisfăcuţi de munca depusă.

Viitorul album al trupei va fi lansat în Statele Unite de casa de discuri EMI, după ce timp de 27 de ani trupa a colaborat cu casa Warner Music. EMI se va ocupa de distribuirea albumului trupei Depeche Mode numai pe teritoriul Statelor Unite, Warner Music urmând să se ocupe de celelalte zone ale lumii. Trupa a semnat cu Warner Music încă de la albumul "Mute", din 1981. Materialul discografic a fost distribuit de Warner pe teritoriul Statelor Unite, în timp ce EMI a distribuit albumul în celelalte zone. De această dată, compania EMI va avea pentru prima dată un contract de distribuţie pe plan mondial cu formaţia Depeche Mode.

Trupa va concerta pe stadioane în timpul turneului european "Tour of the Universe 2009", urmând să susţină concerte în 28 de oraşe, din 21 de ţări. Turneul va începe în Israel, pe 10 mai.

În cadrul acestui turneu Depeche Mode va reveni în România, la trei ani de la show-ul susţinut pe stadionul naţional din Bucureşti, pentru a susţine un concert pe 16 mai, în Parcul Izvor din Capitală.

Cu o carieră ce se întinde pe parcursul a 28 de ani şi însumează, până în prezent, 11 albume de studio, vândute în peste 75 de milioane de exemplare în toată lumea, Depeche Mode este unul dintre cele mai importante nume din istoria muzicii.

Rădăcinile Depeche Mode datează încă din 1976, când Vince Clarke şi Andrew Fletcher înfiinţau trupa No Romance in China. După venirea lui Martin Gore şi a lui David Gahan ca solist vocal, în 1980, formula devine completă, iar numele se schimbă definitiv în Depeche Mode. Trupa debutează cu piesa "Photographic", semnează cu Mute Records şi lansează albumul de debut, "Speak and Spell", în 1981. După plecarea lui Clarke, grupul îşi reface forţele bazându-se pe compoziţiile lui Martin Gore şi lansează două noi albume, "A Broken Frame" (1982), "Construction Time Again" (1983).

"Some Great Reward", album apărut în 1984, a reprezentat pentru Depeche Mode afirmarea atât din punct de vedere artistic, cât şi comercial. Seria succeselor a continuat cu "Black Celebration" (1986), "Music for the Masses" (1987), iar în 1990 apare celebrul "Violator", conţinând hiturile "Enjoy the Silence", "Policy of Truth" şi "Personal Jesus". La începutul anilor '90, perioada de maximă expansiune pentru muzica alternativă, Depeche Mode devine una dintre cele mai de succes formaţii din lume, iar L.P.-ul "Songs of Faith and Devotion" intră în topuri direct pe locul 1. După o pauză de patru ani, în 1997 Depeche Mode revine cu albumul "Ultra", promovat de hituri precum "Barrel of a Gun" şi "It’s No Good", material urmat în 2001 de "Exciter".

În octombrie 2005, Depeche Mode a lansat albumul de studio cu numărul 11, "Playing The Angel", iar turneul de promovare a materialului, "Touring The Angel", a înregistrat vânzări de peste 1,8 milioane de bilete în Europa şi, pentru prima dată în istoria trupei, a ajuns în România. Pe 23 iunie 2006, stadionul Lia Manoliu a găzduit 44.000 de fani ce îşi aşteptau trupa favorită de mai bine de două decenii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Depeche Mode şi-a finalizat noul album de studio.
 Vizualizări articol: 650 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Depeche Mode şi-a finalizat noul album de studio0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei