Google
SHOPPING CITY SUCEAVA - Masha si Ursul
SHOPPING CITY SUCEAVA - Masha si Ursul
SHOPPING CITY SUCEAVA - Masha si Ursul
 
miercuri, 3 dec 2008 - Anul XIII, nr. 285 (3966)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,6635 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,1283 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe Google+ Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |  Trimite pe Yahoo MessengerMessenger |   ø imagini |   ø fişiere video

Berea spaţială, lansată în Japonia

Berea spaţială, rezultatul unui program îndrăzneţ de cultivare a orzului în spaţiu, pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS), care a durat cinci luni, a fost lansată în Japonia, informează Reuters.

Berea a fost obţinută din orz cultivat la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS) în 2006, iar la fabricarea ei au contribuit Academia Rusă de Ştiinţe, o universitate japoneză şi gigantul japonez din industria berii, Sapporo.

Producătorii au obţinut 100 de litri de bere, cu o concentraţie de alcool de 5,5%. Berea nu este de vânzare, chiar dacă brandul Sapporo oferă spre degustare japonezilor câteva mostre din această băutură, ca o tentativă de impulsionare a renumelui mărcii.

"Nu mai există nici o bere ca aceasta, deoarece ea a fost obţinută 100% din orz. Cea mai bine vândută marcă a noastră, Black Lebel, foloseşte ingrediente adiţionale, precum orezul. Berea spaţială nu conţine aşa ceva şi este cu adevărat o bere specială", a declarat Junichi Ichikawa, directorul departamentului de strategie al brandului Sapporo.

Astronautul rus Boris Morukov, care a petrecut 11 zile în spaţiu, la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale, a declarat că orzul a fost cultivat alături de alte plante, precum grâu, lăptuci şi mazăre, adăugând că în programele viitoare va fi inclus şi cartoful.

"Cred că vom încerca să cultivăm în spaţiu şi câţiva cartofi. Pentru hrană, nu pentru a produce vodcă", a adăugat Morukov.

Vânzările de bere au scăzut în Japonia, iar această băutură nu a fost inclusă în meniul astronauţilor, din cauza concentraţiei de alcool şi gaze. Cum viitoarele misiuni pe ISS vor fi de lungă durată, profesorul Manabu Sugimoto, de la universitatea japoneză Okayama, i-a sfătuit pe astronauţi să nu elimine orezul de pe lista viitoarelor proiecte de cultivare a plantelor în spaţiu.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Berea spaţială, lansată în Japonia.
 Vizualizări articol: 187 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Berea spaţială, lansată în Japonia0.05

Iulius Mall Suceava
Denis
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei