Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 dec 2008 - Anul XIII, nr. 284 (3965)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Certurile în familie, mai frecvente între soacre şi nurori

Cu toate că bărbaţii sunt aceia care se plâng de cele mai multe ori că soacrele lor intervin în viaţa de cuplu, soţiile se ceartă mai des cu mamele partenerilor, potrivit unui studiu publicat de dailymail.co.uk.

Studiul, efectuat pe un eşantion de câteva sute de familii, sugerează că mamele sunt mult mai predispuse să se certe cu nurorile decât cu ginerii lor.

Aproape două treimi dintre nurorile participante la studiu le-au acuzat pe soacrele lor de "gelozie nejustificată şi de dragoste maternă exagerată".

Un procent asemănător a fost înregistrat în rândul mamelor de bărbaţi, care s-au plâns că au fost izolate şi excluse din familie de nurorile lor.

Terri Apter, coordonator al studiului, psiholog la Newham College, Cambridge, şi-a petrecut 20 de ani efectuând cercetări asupra familiilor britanice, iar pentru acest studiu a intervievat 49 de cupluri şi alte 156 de persoane.

Apter a explicat că atât soacrele, cât şi nurorile, încercând să obţină poziţia de femeie dominantă în familie, se simt ameninţate unele de celelalte. Cele mai multe conflicte apar din cauza faptului că unele le critică pe celelalte sau chiar le subminează autoritatea.

Soţiile trebuie să gătească, să menţină curăţenia şi să se ocupe de copii, expunându-se astfel în faţa criticilor venite din partea soacrelor, mai în vârstă, cu mai multă experienţă, care au făcut deja toate aceste lucruri în trecut.

Apter a dezvăluit faptul că 75% din cuplurile participante la acest studiu au raportat că au anumite probleme în familie din cauza unei soacre sau a unei nurori, dar numai 15% din relaţiile dintre soacre şi gineri au fost descrise ca fiind "dificile".

Creşterea numărului glumelor pe seama soacrelor făcute de bărbaţi este o consecinţă a faptului că bărbaţii reacţionează diferit faţă de femei, în situaţii tensionate. "Femeile încearcă să facă lucrurile să meargă mai bine şi nu se simt bine ştiind că nu reuşesc să se înţeleagă cu soacrele lor", a explicat Apter. "Cea mai bună modalitate de a pune capăt certurilor familiale dintre soacre şi nurori este să arăţi că îţi respecţi soacra, respectiv nora", a concluzionat Apter.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Certurile în familie, mai frecvente între soacre şi nurori.
 Vizualizări articol: 595 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Certurile în familie, mai frecvente între soacre şi nurori0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei