Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 nov 2008 - Anul XIII, nr. 280 (3961)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Albastrul, culoarea eleganţei sofisticate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Albastrul este perfect atât pentru ţinutele de seară, cât şi pentru cele de zi şi poate fi considerat înlocuitorul ideal al negrului.

Noile tendinţe în modă, lansate de cei mai renumiţi creatori din lume, ne arată că garderoba doamnelor care se respectă trebuie să conţină în acest sezon cât mai multe haine albastre. Bleu, albastru închis, albastru de Prusia, albastru navy, cobalt sau turcoaz, puţin contează nuanţa pe care o alegeţi, important este să vă vină bine. Culoarea mării şi a cerului este considerată de mulţi stilişti drept „negrul acestui sezon, doar că este mai puţin lugubru şi pesimist”. Opţiunile doamnelor sunt mult mai numeroase, ţinând cont de toate nuanţele şi combinaţiile ce se pot realiza folosind materiale în această culoare, în timp ce negrul oferă o singură opţiune. Albastrul se potriveşte foarte bine atât pentru hainele de zi, cât şi pentru rochiile lungi de seară. În plus, dacă sunteţi una dintre persoanele ce nu pot renunţa la negru, trebuie să ştiţi că albastru se poate combina perfect cu negru. Vedetele nu s-au dat deloc în lături de la a asocia aceste culori, actriţa Gwyneth Paltrow fiind considerată o adevărată maestră atunci când vine vorba de combinarea lor.

 

O culoare enigmatică

Albastrul se regăseşte din abundenţă în creaţiile propuse de casele de modă Armani, Lanvin, Burberry, Pringle, Versace, Ferretti, şi nu numai. „Este culoarea memoriei, un amestec de naturaleţe şi de eleganţă sofisticată. ’I feel blue’ spun englezii atunci când sunt deprimaţi.

Albastrul este culoarea care fotografiază cel mai bine realitatea. Este o culoare enigmatică, care pare că ascunde ceva, care oferă posibilitatea unor multiple răspunsuri, fiind deci în perfectă concordanţă cu timpurile noastre”, susţine creatoarea Alberta Ferretti.

„Moda este o hârtie de turnesol, capabilă să absoarbă foarte repede alte sectoare şi schimbări din viaţa noastră. Dacă negrul domneşte la propriu atunci când vine vorba despre lux, făcându-se din ce în ce mai simţit şi în domeniul cosmeticii, albastrul urcă vertiginos în preferinţele consumatorilor deoarece este mai puţin sumbru. Ambele au caracteristica de a fi culori de fond, de a scoate în evidenţă alte tonalităţi, albastrul fiind din acest punct de vedere cu un pas înaintea negrului, în acest sezon, oferind mai multe posibilităţi, mai multe alternative. Nu degeaba este culoarea aleasă de Obama pentru campania sa electorală. Reprezintă o deschidere către reînnoire”, a precizat cercetătoarea Valentina Ventrelli, specialist în modă în cadrul Future Concept Lab, institutul milanez care de peste 20 de ani înregistrează şi încearcă să decodifice tendinţele în modă.

 

Fardul albastru, noua tendinţă de machiaj

Negrul nu a dispărut şi nu va dispărea niciodată din garderoba doamnelor, însă în acest sezon albastrul îl depăşeşte. Potrivit specialiştilor în modă, cele mai în vogă nuanţe de albastru în această toamnă-iarnă sunt: albastru iris, care se regăseşte din abundenţă în colecţia semnată Badgley Mischka, albastru neon, pus foarte bine în valoare de Mark Jacobs, albastru navy, folosit cu succes de Betsy Johnson în creaţiile ce se inspiră din uniformele marinăreşti, albastru intens, folosit de Prada, dar şi albastrul turcoaz.

Această culoare îşi face din ce în ce mai mult simţită prezenţa şi atunci când vine vorba despre produsele de machiaj. Fardul de ochi albastru, dar şi creionul dermatograf şi rimelul de aceeaşi culoare trebuie incluse în trusa dumneavoastră de înfrumuseţare. O linie trasată cu un creion turcoaz în jurul ochilor şi genele bine arcuite reprezintă machiajul perfect pentru a petrece o seară într-un club. Oja albastră este şi ea la mare căutare. La fel se întâmplă şi în materie de accesorii.

Pantofii şi genţile în diferite nuanţe de albastru, dar şi bijuteriile cu pietre albastre, curelele şi eşarfele în această culoare sunt recomandate de toţi stiliştii. Ţinând cont de faptul că în această toamnă-iarnă se poartă foarte mult ciorapii maţi, dar şi colanţii, nu veţi fi catalogată drept lipsită de bun-gust în cazul în care veţi renunţa la negru şi veţi opta pentru culoarea vedetă a sezonului, albastru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Albastrul, culoarea eleganţei sofisticate.
 Vizualizări articol: 450 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Albastrul, culoarea eleganţei sofisticate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei