Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 nov 2008 - Anul XIII, nr. 272 (3953)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Hollywoodul nu reflectă morala americană - sondaj

Cei mai mulţi dintre americani consideră că Hollywoodului nu împărtăşeşte aceleaşi valori morale cu restul ţării, potrivit unui sondaj organizat de Anti-Defamation League (ADL), un grup care luptă împotriva antisemitismului, şi prezentat, vineri, la Congresul ADL, informează Reuters.

Astfel, 61% dintre cei chestionaţi au declarat că valorile religioase ale Americii sunt "atacate" şi 59% au considerat că "oamenii care conduc posturile de televiziune şi marile studiouri cinematografice nu împărtăşesc aceleaşi valori morale şi religioase cu majoritatea americanilor".

Sondajul "American Attitudes on Religion, Moral Values and Hollywood" a fost realizat de Martilla Communication Group pe un eşantion de 1.000 de adulţi de pe întreg teritoriul american, concluziile sale fiind prezentate în cadrul Congresului anual ADL, care a avut loc, vineri, la Los Angeles.

"Aceste rezultate ne fac să credem că societatea noastră se va confrunta cu anumite probleme de natură religioasă", a declarat Abraham H. Foxman, directorul ADL. "Credinţa că religia este atacată va contribui la o creştere a importanţei religiei în viaţa publică a Americii. În mod surprinzător, 43% dintre americani consideră că în acest moment există o campanie organizată de Hollywood şi de mass-media naţională care are scopul de a slăbi influenţa valorilor religioase în această ţară", a adăugat Foxman.

Aproape 63% dintre cei chestionaţi nu sunt de acord cu faptul că "industria de film şi de televiziune sunt conduse de evrei". Când ADL a organizat primul sondaj de opinie în domeniul atitudinilor antisemite, în 1964, aproape jumătate dintre americani considerau că industria cinematografică şi cea de televiziune erau conduse de evrei.

Aproape 40% s-au declarat de acord cu ideea că "ideile periculoase ar trebui să fie interzise în bibliotecile şcolilor publice", în timp ce acelaşi procent, de 40%, nu au fost de acord cu ideea că "cenzurarea cărţilor este o idee învechită".

Aproape jumătate din cei chestionaţi, peste 49%, consideră că Statele Unite au devenit "mult prea tolerante în privinţa acceptării a diferenţelor de idei şi stiluri de viaţă", în timp ce 47% nu au fost de acord cu această idee.

Marja de eroare a acestui sondaj este de plus sau minus 3,1%.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hollywoodul nu reflectă morala americană - sondaj.
 Vizualizări articol: 574 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hollywoodul nu reflectă morala americană - sondaj0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei