Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 nov 2008 - Anul XIII, nr. 267 (3948)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cum puteţi să deveniţi o persoană vegetariană sănătoasă

Chiar dacă regimul vegetarian este asociat cu o sănătate mai bună şi cu o pierdere în greutate, alegerea mâncărurilor sărace în grăsimi şi controlul caloriilor rămân la fel de importante, indiferent de ceea ce mâncaţi, potrivit unui studiu al nutriţioniştilor americani, informează ivillage.com.

De fapt, mulţi dintre vegetarieni consumă alimente care au un conţinut ridicat de grăsimi - ouă, frişcă, unt, produse lactate nedietetice - care eliberează o cantitate mare de calorii. Unele dintre sursele vegetariene de proteine, precum nucile şi seminţele, au şi ele un conţinut ridicat în grăsimi.

În ciuda tuturor acestor grăsimi ascunse în dieta vegetariană, puteţi totuşi să beneficiaţi de beneficiile regimului vegetarian în timp ce vă luptaţi cu kilogramele în exces.

Nutriţioniştii americani vă oferă câteva sfaturi utile.

 

1) Dacă beţi produse lactate, alegeţi laptele fără grăsimi. Dacă preferaţi laptele de soia, alegeţi o marcă de lapte de soia cu un conţinut redus de grăsimi, pentru a putea să beneficiaţi de proteinele, vitaminele şi mineralele necesare, fără să fiţi obligaţi să preluaţi şi grăsimile sau caloriile în plus.

 

2) Consumaţi mai puţină brânză. Atât brânza produsă din laptele de vacă, cât şi brânză din soia sau din laptele de orez au un conţinut ridicat de grăsimi. Alegeţi felurile de brânză care nu conţin mai mult de cinci grame de grăsime la un kilogram.

 

3) Faceţi din legume, tofu şi tempeh sursa dumneavoastră principală de proteine. Toate trei au un conţinut scăzut în grăsimi, iar legumele adaugă fibrele în dieta dumneavoastră zilnică.

 

4) Dacă vă este foame între mese, consumaţi fructe proaspete sau legume crude. Limitaţi mesele bogate în grăsimi şi în zaharuri.

 

5) Încercaţi să condimentaţi mesele dumneavoastră prin suc de roşii, suc de lămâie sau oţet aromat în loc de maioneză, unt, margarină sau frişcă.

 

6) Ca pentru orice dietă, renunţaţi la alimentele prăjite în favoarea celor coapte, fripte sau fierte.

 

7) Încercaţi să mâncaţi numai când vă este foame. Chiar dacă serviţi doar alimente sărace în grăsimi, dacă le consumaţi când nu vă este foame, riscaţi să vă îngrăşaţi.

 

8) Nu vă temeţi să încercaţi noi reţete vegetariene, de fiecare dată când aveţi ocazia. O dietă diversificată are efecte benefice asupra stării dumneavoastră de sănătate.

 

Urmând modelul unei diete vegetariene, vă protejaţi în acest fel împotriva mai multor tipuri de cancer, hipertensiune arterială şi boli coronariene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum puteţi să deveniţi o persoană vegetariană sănătoasă.
 Vizualizări articol: 702 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cum puteţi să deveniţi o persoană vegetariană sănătoasă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei