Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 nov 2008 - Anul XIII, nr. 266 (3947)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Infidelitatea, între mit şi adevăr

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Se spune că bărbaţii înşală mai mult decât femeile. Să fie oare adevărată această concepţie? Există o serie de puncte de vedere despre infidelitate care nu sunt chiar adevărate.

 

Se înşală atunci când nu mai sunt fericiţi în cuplu

În cazul femeilor, se poate spune că de foarte multe ori este adevărată această afirmaţie. Femeile care sunt implicate într-o relaţie de lungă durată înşală atunci când nu mai sunt satisfăcute de viaţa lor amoroasă. În cazul bărbaţilor, acest lucru nu este atât de evident.

Domnii pot foarte bine să trăiască într-o relaţie de cuplu împlinită din toate punctele de vedere (inclusiv sexual) şi, în acelaşi timp, să frecventeze alte femei. Un studiu a arătat că 56 la sută dintre bărbaţii care au recunoscut că şi-au înşelat partenera au precizat că se simt fericiţi în relaţia sau mariajul în care sunt implicaţi. Pe de altă parte, doar 34 la sută dintre doamnele care au recunoscut că şi-au înşelat partenerul s-au declarat mulţumite de relaţia de cuplu.

 

Bărbaţii înşală mai mult decât femeile

Acest lucru era valabil în urmă cu mulţi ani. În zilele noastre, situaţia s-a schimbat. Femeile înşală la fel de mult ca bărbaţii şi, de cele mai multe ori, din aceleaşi motive. Există însă şi o serie de alte explicaţii în legătură cu motivele pentru care înşală femeile. Unele dintre doamne văd trădarea ca pe o revanşă faţă de partenerul de viaţă alături de care a trăit mai mulţi ani fără a beneficia de afecţiunea acestuia.

Diferenţa vine din faptul că femeile se simt mai vinovate decât domnii atunci când înşală, dar şi din faptul că sunt mult mai greu de descoperit atunci când au o aventură, din cauza capacităţii lor de a minţi mai bune decât bărbaţii, dar şi din cauză că sunt mult mai precaute decât aceştia.

Potrivit psihologilor, femeile, şi nu bărbaţii sunt cele care încearcă de cele mai multe ori să transforme o prietenie într-o relaţie, acest lucru fiind o manieră de a-şi transforma fantasmele în realitate. Bărbaţii văd în adulter o simplă oportunitate de a se detaşa de problemele zilnice, fără a se implica personal. În schimb, doamnele, atunci când au un amant, sunt foarte implicate emoţional, căutând partenerul ideal.

 

Dacă vă înşală înseamnă că nu vă iubeşte

Avem tendinţa de a crede că, dacă partenerul ne înşală, face acest lucru din cauză că nu ne iubeşte, însă acest lucru nu poate fi considerat adevărat. Se poate spune, în schimb, că persoana respectivă nu vă respectă suficient de mult pentru a-şi onora angajamentul în ceea ce vă priveşte. Unele persoane tind să facă diferenţă între dragoste şi sex, şi deci pot face sex cu o persoană fără ca acest lucru să afecteze în vreun fel relaţia de cuplu.

 

Sexul cu un fost sau fostă parteneră nu înseamnă infidelitate

Se întâmplă foarte des ca unul dintre parteneri să aibă o aventură cu un fost iubit. Cei doi se cunosc deja şi nici unul nu are impresia că ar comite o greşeală. În realitate, este vorba despre o greşeală cât se poate de gravă. Fostul partener poate crede că o noapte de amor reprezintă cea mai bună şansă de a vă recuceri. Va trebui deci să vă despărţiţi din nou de el, explicându-i motivele pentru care relaţia voastră nu a funcţionat. Fără a mai pune la socoteală faptul că partenerul actual nu va fi deloc încântat de revenirea fostului în viaţa dumneavoastră.

 

Dacă a înşelat, va înşela mereu

Dacă partenerul de viaţă şi-a înşelat toate fostele iubite, există, într-adevăr, un risc foarte mare ca acest lucru să se întâmple şi în cazul dumneavoastră. Nu vă iluzionaţi că dumneavoastră sunteţi marea lui iubire şi că nici o femeie nu va mai exista pentru el. Un bărbat pentru care fidelitatea nu a fost niciodată o prioritate în cadrul unei relaţii nu-şi va schimba uşor comportamentul.

 

Este bine să vă recunoaşteţi greşelile

Dacă adulterul este descoperit sau aproape să fie descoperit, cea mai bună soluţie este aceea de a recunoaşte, având astfel mai multe şanse de a vă salva relaţia. Dacă nu, cel mai bine este să păstraţi secretul. În mod sigur, vor fi momente în care veţi avea conştiinţa încărcată, dar sunt lucruri pe care trebuie să vi le asumaţi de la început.

 

Dacă nu ajungeţi la sex, nu se poate vorbi despre infidelitate

Este o concepţie eronată. O prietenie strânsă între două persoane de sex opus poate „degenera” foarte repede într-o altfel de relaţie. 80 la sută dintre aventuri încep printr-o relaţie de prietenie.

Potrivit specialiştilor, infidelitatea emoţională este mult mai periculoasă şi creează o dependenţă mult mai mare decât cea care se bazează pe sex. Dacă vă comportaţi precum un celibatar, dacă trimiteţi mesaje secrete unei persoane de sex opus, dacă îi împărtăşiţi acestuia detalii intime legate de viaţa dumneavoastră, acest lucru are un singur nume: infidelitate. Nu încercaţi să vă minţiţi singură.

 

Infidelitatea poate întări o relaţie

Acesta este un mit. Aţi auzit pe cineva spunând: „Acest adulter este lucrul cel mai frumos care mi s-a întâmplat”? Nu.

Infidelitatea distruge fundamentele unei relaţii, iar persoana înşelată va suferi şi va avea nevoie de timp pentru a trece peste. De foarte multe ori, ea îşi pierde încrederea în propria persoană, îşi pierde încrederea în partener şi este nevoie de timp pentru ca rănile sufleteşti să se vindece. Orice mic conflict care va surveni ulterior nu va fi decât o nouă ocazie pentru a-şi aminti de trădarea partenerului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Infidelitatea, între mit şi adevăr.
 Vizualizări articol: 915 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Infidelitatea, între mit şi adevăr5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei